Najnovije vesti
Home / Ritam grada / „MS Moda Bulgaria“ zainteresovana da na prostoru bivše „Timočanke“ otpočne tekstilnu proizvodnju i zaposli oko 300 radnika
„MS Moda Bulgaria“ zainteresovana da na prostoru bivše „Timočanke“ otpočne tekstilnu proizvodnju i zaposli oko 300 radnika

„MS Moda Bulgaria“ zainteresovana da na prostoru bivše „Timočanke“ otpočne tekstilnu proizvodnju i zaposli oko 300 radnika

Sednica Gradskog veća održana je danas u Zaječaru.

Članovi Gradskog veća utvrdili su Predlog odluke o snabdevanju potrošača vodom za piće na teritoriji grada Zaječara, kojom se uređuju uslovi za obavljanje ove delatnosti, prava i obaveze vršioca delatnosti i korisnika usluga, kao i način obavljanja nadzora i kaznene odredbe.

Zakonom o komunalnoj delatmosti predviđeno je da snabdevanje vodom za piće mogu obavljati javna preduzeća ili privredna društva u kojima je većinski vlasnik država, odnosno lokalna samouprava.
Članovi Gradskog veća usvojili su Zaključak o davanju saglasnosti za donošenje rešenja o davanju u zakup proizvodne hale na prostoru bivše „Timočanke“.

Naime, firma „MS Moda Bulgaria“ zainteresovana je da na prostoru bivše „Timočanke“, na površini od 1260 kvadrata otpočne tekstilnu proizvodnju i za početak zaposli oko 300 radnika, navodi se u izveštaju sa današnje sednice Gradskog veća.

Većnici su utvrdili i Predlog odluke o osnivanju JP Direkcija za izgradnju, kako bi se ovaj akt uskladio sa važećim zakonskim propisima, a što je prethodnih meseci već urađeno kod drugih javnih preduzeća.

Na sednici je bilo reči i o sredstvima za finansiranje unapređenja bezbednosti saobraćaja u narednoj godini, a lokalna samouprava će u skladu sa zakonskim propisima morati da izradi i usvoji Strategiju za bezbednost saobraćaja na teritoriji grada Zaječara.

 

__________________________
Projekat „Ritam grada“ sufinansiran je sredstvima iz budžeta lokalne samouprave Grada Zaječara.
Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>