Najnovije vesti
Home / Vesti / Mrakom protiv klimatskih promena: Zaječar i ove godine učestvuje u akciji „Sat za našu planetu“
Mrakom protiv klimatskih promena: Zaječar i ove godine učestvuje u akciji „Sat za našu planetu“

Mrakom protiv klimatskih promena: Zaječar i ove godine učestvuje u akciji „Sat za našu planetu“

Grad Zaječar je i ove godine učesnik akcije „Sat za našu planetu“, koja će biti realizovana u subotu, 24. marta od 20:30 do 21:30 časova po lokalnom vremenu.

Kao i prethodnih godina, grad Zaječar se priključuje ovoj akciji tako što će isključiti javnu rasvetu na centralnom gradskom trgu, u subotu, 24. marta, u vremenu od 20:30 do 21:30 časova.

Večeras u 20.30 u domovima, školama i poslovnim zgradama, na znamenitim građevinama i spomenicima širom planete biće isključena svetla na jedan sat – „Sat za našu planetu”.

„Sat za našu planetu” je globalna akcija u koju se uključuju pojedinci, organizacije i institucije sa zajedničkim ciljem – slanje snažne poruke da je moguće nešto preduzeti protiv klimatskih promena i da je moguće promeniti svoje svakodnevne navike za dobrobit planete i samih nas koji na njoj živimo. Svetska organizacija za prirodu, organizuje akciju Sat za našu planetu koja će se održati jedanaesti put u svetu, a deseti put u Srbiji.

Od svoga nastanka 2007. godine u Sidneju ova inicijativa je postala globalni pokret u koji se prošle godine uključilo preko 2 milijarde ljudi iz 178 zemalja.

Sat za našu planetu je globalna kampanja u koju se uključuju pojedinci, organizacije, institucije i kompanije sa ciljem da pošalju snažnu poruku da je moguće nešto preduzeti po pitanju ublažavanja posledica klimatskih promena i da je moguće promeniti svoje svakodnevne navike za dobrobit planete i svih nas koji na njoj živimo.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>