Najnovije vesti
Home / Bor / Monodrama Anđelke Prpić „ŠTA ME SNAĐE“ 20. aprila u Boru
Monodrama Anđelke Prpić „ŠTA ME SNAĐE“ 20. aprila u Boru

Monodrama Anđelke Prpić „ŠTA ME SNAĐE“ 20. aprila u Boru

Ustanova ,,Centar za kulturu opštine Bor“ organizuje monodramu Anđelke Prpić „Šta me snađe“, u petak, 20. aprila u sali Muzičke škole.

Glumica Anđelka Prpić predstaviće se prvi put široj javnosti i kao pozorišna glumica u monodrami „Šta me snađe“. Dramski tekst za ovu interaktivnu savremenu komediju u kojoj se popularna glumica Anđelka Prpić pojavljuje u 12 različitih uloga, potpisuje jedan od najboljih srpskih dramskih pisaca i scenarista Nebojša Romčević, a režija je poverena proslavljenom glumcu, muzičaru i reditelju Branku Đuriću Đuri.

O predstavi je Gane Pecikoza rekao:

„Šarmantna Anđelka, u ovoj predstavi igra tridesetdvogodišnju bankarku Jovanku Joku Jakovljević. Mlada žena koja gradi karijeru onim što ima (pameti i znanja ponajmanje) u surovom korporativnom svetu. Sasvim slučajno se našla pred dilemom: čast i bračna vernost ili uspon u karijeri? Takvu dilemu ne može da razreši sama: čitava vojska likova joj u tome pomaže stvarajući još veću konfuziju u njenoj praznoj glavici, a direktorov sin samo što nije ušao u njenu… sobu. Ovaj je svet skrojen tako naopako, da izgleda da je svaka žena bar jednom naletela na svog Harvija Vajnstajna. Zadovoljstvo je njegovo, kajanje njeno…“Godinu dana je rađena predstava i najskuplja je u mojoj produkciji. Rađena je pomalo filmski, ali se ulaganje isplatilo“.

Anđelka Prpić je povodom predstave istakla da se kroz monodramu „Šta me snađe“ susrela sa temom sa kojom se susreću mnoge žene, a tiče se morala.

,,Volim kada se pred mene stavljaju teši zahtevi i koji imaju prvenstveno zadatak da budu pitki i da okupljaju široku publiku. Kroz monodramu “Šta me snađe” susrela sam se sa temom sa kojom se, sigurna sam susreću mnoge žene, a to je pitanje morala! Šta je uopšte moral, u kojoj meri ga treba slepo slediti? Da li je vredno pobeći od sopstvenih ubeđenja? Imamo li svoja ubeđenja ili smo zavisni od okoline i sredine i svega sto nam se nameće? Zadatak mi nije lak, a to je da se uglavnom žene ali i muskarci poistovete sa mojim problemom na sceni“ rekla je Anđelka.

Početak monodrame zakazan je za 20 sati, a ulaznice po ceni od 500 dinara se mogu kupiti od 8 do 14 sati u Centru za kulturu u Boru.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>