Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Mladi zaječarski vatrogasci vratili se iz Austrije sa srebrnim bedževima -Svi nas zovu, svi nam čestitaju, ne mogu da veruju, jer iz Timočke krajine niko nikad nije otišao ni na državno takmičenje!
Mladi zaječarski vatrogasci vratili se iz Austrije sa srebrnim bedževima -Svi nas zovu, svi nam čestitaju, ne mogu da veruju, jer iz Timočke krajine niko nikad nije otišao ni na državno takmičenje!

Mladi zaječarski vatrogasci vratili se iz Austrije sa srebrnim bedževima -Svi nas zovu, svi nam čestitaju, ne mogu da veruju, jer iz Timočke krajine niko nikad nije otišao ni na državno takmičenje!

Muška juniorska ekipa Dobrovoljnog vatrogasnog društva „Zaječar“ vratila se sa  Međunarodne vatrogasne olimpijade, koja je ove godine održana u Vilahu u Austriji.

U kategriji od 59 juniorskih ekipa, ekipa Dobrovoljnog vatrogasnog društva „Zaječar“ je u grupnoj fazi osvojila 26. mesto i time ušla u takozvanu „srebrnu kategoriju“.

Za mlade zaječarske vatrogasce u Gradskoj upravi u Zaječaru prijem su priredili Marina Milić, zamenik gradonačelnika grada Zaječara i Milan Stanković, pomoćnik gradonačelnika za omladinu i sport.

„Grad je ponosan na uspeh ovog društva koje je bez nekih dodatnih finansijskih ulaganja postiglo takve rezultate. Ovaj uspeh mladih ljudi je za grad veoma značajan. Oni su u nekoj drugoj zemlji predstavili ne samo Srbiju, već i grad Zaječar. Posebno je neverovatan njihov entuzijazam da nastave dalje da se bave ovim i da nastave da rade na postizanju još boljih rezultata. S obzirom na to da dobijaju šansu da budu organizatori državnog prvenstva, to će za grad biti još veći uspeh, da prezentujemo Zaječar na najbolji način“, istakla je Marina Milić.

„Uspeh je ogroman. Mi se kotiramo na sredini, na toj međunarodnoj sceni, svi smo se vratili sa srebrnim bedževima i po pitanju reprezentacije Srbije, Zaječar je ostvario najbolji uspeh, ako izuzmemo B ekipu iz Trstenika koja je osvojila treće mesto. Mi smo se takmičili u vatrogasnoj vežbi i vatrogasnoj štafeti. Svaka zemlja imala je 5 minuta da predstavi svoju naciju. Mi smo imali 2,5 minuta a isto toliko i ekipa iz Užica da predstavimo Srbiju kroz igru, performans, i nama je bilo puno srce. Sada imamo mogućnost da konkurišemo za državno prvenstvo sledeće godine i da naš grad ugosti celu Srbiju a to je oko 1.000 takmičara“, rekao je Milan Milanović, sekretar Dobrovoljno vatrogasnog društva „Zaječar“ i dodao:

„Naš krajnji cilj je popularizacija vatrogastva i jačanje preventive požara“.

Dalibor Đorđević član UO Dobrovoljnog vatrogasnog društva „Zaječar“ zadovoljan je rezultatima koji su mladi reprezentativci postigli.
„Svi nas zovu, svi nam čestitaju, ne mogu da veruju, jer iz Timočke krajine niko nikad nije otišao ni na državno takmičenje“.

Mušku juniorsku ekipu Dobrovoljnog vatrogasnog društva „Zaječar“ čine učenici Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Salaša i dva učenika iz Osnovne škole „Dositej Obradović“ iz Vražogrnca.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>