Najnovije vesti
Home / Bor / MLADI U BORU BEZBEDNI
MLADI U BORU BEZBEDNI

MLADI U BORU BEZBEDNI

Bezbednost mladih u borskim osnovnim i srednjim školama je na visokom nivou, pokazali su rezultati projekta “Bezbednost mladih u Boru”.

U četiri osnovne i četiri srednje škole u Boru ispitano je blizu 800 đaka u okviru projekta koji je u periodu od оktоbra 2018. do mајa 2019. godine sprovela Međunarodna bezbednosna asocijacija ISA Srbija uz partnerstvo sa borskom lokalnom samoupravom.

„Mi smo zadovoljni rezultatima, jer u odnosu na ostale gradove gde smo radili istraživanje mogu da kažem da se Bor visoko pozitivno kotira. Anketirani su prema polu davali odgovare na dvadesetak pitanja. Na osnovu pitanja da li ste koristili narkotike, da li znate nekoga ko koristi marihuanu, da li ste koristili neku drugu drogu, alkohol, veoma mali procenat đaka je dao pozitivan odgovor. Kroz odgovore da li znate nekog ko prodaje drogu, da li biste i kome prijavili dilera, utvrdili smo koliko poverenje đaci imaju prema roditeljima, nastavnicima, razrednim starešinama, policiji, opštini. Suština projekta je da se uspostavi bezbednosni barometar kojim će se utvrđivati stepen ugroženosti mladih u Boru i poveća saradnja između institucija kako bi se uticalo da se nasilje prijavljuje i naravno poveća stepen poverenja na relaciji đaci – nastavno osoblje“, rekao je Veroljub Petronić iz Međunarodne bezbednosne asocijacije ISA Srbija.

Borska lokalna samouprava podržala je projekat Međunarodne bezbednosne asocijacije ISA Srbija, koji su zajednički i realizovali.

„Reč je o zajedničkom projektu grada Bora i ISE sprovedenom u periodu od šest meseci u kome je istraživanjem obuhvaćeno više od 800 mladih osnovaca i srednjoškolaca. Nama je čast da možemo da sarađujemo i učestvujemo u ovom projektu obzirom da smo kao lokalna samouprava prepoznali problem bezbednosti i ovo značajno pitanje uvrstili i u Lokalni akcioni plan. Imamo odličnu saradnju sa školama, Policijskom upravom, Centrom za socijalni rad i drugim nevladinim organizacijama i institucijama sa kojima sarađujemo kako bismo poboljšali položaj mladih u našem gradu“, naglasio je Srećko Zdravković, član Gradskog veća u Boru.

Ovaj medijski sadržaj objavljen je u okviru projekta fokusiranog na mlade u Boru, omladinsku politiku i zapošljavanje -Bor u fokusu.
Projekat „Bor u fokusu“, sufinansiran je iz budžeta Grada Bora. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>