Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Mladi gitarista Zaječarske muzičke škole Mateja Vujić laureat takmičenja „Zlatna nota“
Mladi gitarista Zaječarske muzičke škole Mateja Vujić laureat takmičenja „Zlatna nota“

Mladi gitarista Zaječarske muzičke škole Mateja Vujić laureat takmičenja „Zlatna nota“

U Donjem Milanovcu, 22.aprila održan je Međunarodni festival gitarista ,,Zlatna nota“.  Učestvovali su učenici iz Majdanpeka, Donjeg Milanovca, Bora, Neogotina, Turnu Severina (Rumunija), Knjaževca, Niša, Aleksinca, Trstenika, Požarevca i Zaječara.

Veliki uspeh ostvario je mladi gitarista Zaječarske muzičke škole Mateja Vujić,učenik II razreda, koji  je osvojio I nagradu i proglašen laureatom takmičenja. Osvojio je pehar i gitaru. Mateja je u klasi profesora gitare Stefana Šalarevića.

Takmičare je ocenjivao petočlani žiri u sastavu  Boško Radojković ( predsednik žirija),Pavlović Dragance, Viktor Rosu ( Rumunija), Mladen Ničić i Stefan Šalarević

 Na takmičenju je učestvovalo preko 70 učesnika koji bili podeljeni po kategorijama u zavisnosti od uzrasta. Prvih pet kategorija su bili učesnici osnovnih škola a šesta i sedma je bila za srednju školu, i kao posebna kategorija je bila kamerna muzika.

 Zaječarsku muzičku školu su predstavljali  učenici iz klasa profesora  Borisa Miloradovića i profesora Stefana Šalarevića.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>