Najnovije vesti
Home / Sport / Mlade nade zaječarskog ženskog rukometa: ANA MARKOVIĆ
Mlade nade zaječarskog ženskog rukometa: ANA MARKOVIĆ

Mlade nade zaječarskog ženskog rukometa: ANA MARKOVIĆ

# Nakon učešća na kadetskom prvenstvu Evrope i dobrih igara za Zaječar ovog proleća, pozvana na pripreme juniorske reprezentacije za Svetsko prvenstvo u Bugarskoj.

Jedna od mladih rukometašica, koje bi u narednim sezonama trebale da budu nosici igre zaječarskog superligaša, je Ana Marković, učenica turističkog smera srednje ekonomske škole u Zaječaru. Rukomet je zaigrala u šestom razredu osnovne škole na školskom prvenstvu. Kako kaže, sport joj se jako dopao, pa je odlučila da počne da trenira, pogotovu što su je pozvali treneri koji su je zapazili na tom prvenstvu. Ova visoka devojka izraziti je dešnjak, pa je njena prirodna pozicija levi bek šuter, a treneri je ponekad koriste i kao drugog pivota.

„Više sam na poziciji levog beka, pošto mi ta pozicija više odgovara zbog visine. Srednjeg beka malo manje igram zato što sam viša. Za srednjeg beka treba niži i spretniji igrač koji je organizator napada. Mogu odigrati i poziciju drugog pivota, prvenstveno zbog visine i zbog snalaženja da uđem u prostor, pa je trener verovatno u tome video neku prednost,“ objašnjava Ana.

Nakon starta u Zaječaru, Ana je dve sezone bila član superligaša iz Bora, a njen povratak u matični klub, prošlog leta, omela je papirološka procedura. Zbog toga nije igrala celu prvu polusezonu, a u nastavku je povremeno dobijala šansu. Čini se da ju je dobro iskoristila, jer je na svakom nastupu postizala golove te izborila poziv na pripreme juniorske reprezentacije, od 18. do 23. marta u Karatašu.

„Nadam se da ću i tamo ostvariti neki uspeh. Idem sad na okupljanje sa reprezentacijom i trebalo bi da se pokažem što bolje kako bi otišla na svetsko prvenstvo u Bugarskoj. Na mojoj poziciji je jako velika konkurencija, ali nadam se da ću da se izborim i da ću otići na svetsko prvenstvo. Bila sam i u kadetskoj selekciji i sa kadetskom selekcijom sam bila na evropskom prvenstvu u Slovačkoj,“ kaže ova mlada devojka i dodaje:

- Dometi Zaječara za ovu sezonu su da budemo četvrti, a za mene je da sledeće godine igram više i da se što bolje pokažem i da napredujem kao igrač.

A.R.

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>