Najnovije vesti
Home / Ritam grada / MIRKOVIĆ: DA SE PONIŠTE IZBORI U ZAJEČARU, GIK: SVE JE RAĐENO PO ZAKONU O LOKALNIM IZBORIMA
MIRKOVIĆ: DA SE PONIŠTE IZBORI U ZAJEČARU, GIK: SVE JE RAĐENO PO ZAKONU O LOKALNIM IZBORIMA

MIRKOVIĆ: DA SE PONIŠTE IZBORI U ZAJEČARU, GIK: SVE JE RAĐENO PO ZAKONU O LOKALNIM IZBORIMA

Grupa građana Svi za Zaječar na čijem je čelu bivši predsednik Skupštine grada Zaječara i bivši član SNS Saša Mirković, traži da se izbori u Zaječaru ponište, zbog greške na glasačkom listiću. 

Mirković kaže da na listiću nije navedeno tačno ime predlagaca liste grupe građana „Svi za Zaječar – Saša Mirković -istrajno, časno za život“, da su poništavanje izbora tražili od Gradske izborne komisije, a da će podneti tužbu Upravnom sudu, ukoliko oni prigovor odbiju.

Slavka Stojanović predsednica Gradske izborne komisije u Zaječaru objašnjava da Izborna lista „Saša Mirković -Istrajno i časno za život“ ističe u svome prigovoru  da su birači bili dovedeni u zabludu jer glasački listić nije bio saglasan izbornoj listi.

„A glasački listić za njihovu izbornu listu bio je istovetan kao što piše u izbornoj listi „Saša Mirković -Istrajno i časno za život“ s tim što u glasačkom listiću uvek se dodaje i prvi koji je na listi, a to je bio on Saša Mirković. Sve je rađeno po Zakonu o lokalnim izborima. Prema članu 30 Zakona o lokalnim izborima glasački listić treba da sadrži: redni broj koji se stavlja ispred naziva izborne liste, odnosno izborna lista broj 5., naziv izborne liste prema redosledu utvrđenom na zbirnoj izbornoj listi sa ličnim imenom prvpg kandidata liste uz napomenu da dole na kraju glasačkog listića da se glasa samo za jednu izbornu listu zaokruživanjem rednog broja“, rekla je Stojanović i dodala:

„Da li su prigovori osnovani ili ne GIK ima rok od 48 sati da donese rešenja. Već danas ćemo imati jednu sednicu gde ćemo razmatrati prigovore“.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>