Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Ministar prosvete Šarčević u Zaječaru: Da podstaknemo razvoj obrazovanja u svim delovima Srbije na isti način!
Ministar prosvete Šarčević u Zaječaru: Da podstaknemo razvoj obrazovanja u svim delovima Srbije na isti način!

Ministar prosvete Šarčević u Zaječaru: Da podstaknemo razvoj obrazovanja u svim delovima Srbije na isti način!

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević posetio je danas Zaječar.

Ministar je najpre u Zaječarskom upravnom okrugu prisustvovao sastanku Aktiva direktora osnovnih i srednjih škola grada Zaječara, a potom je sa saradnicima obišao Tehničku školu.

Na kraju boravka u Zaječaru ministar Šarčević obišao je OŠ „Ljubica Radosavljević Nada“. On je ovom prilikom rekao da je ovo 62 poseta nekoj lokalnoj samoupravi u Srbiji u poslednjih 8 meseci.

„Najviše sam sa Aktivom direktora osnovnih i srednjih škola grada Zaječara razgovarao na temu statusa prosvetnih radnika i o novim zakonima koji će se odnositi na izjednačavanje plata svih korisnika budžeta, o reformi nastavnih planova i programa i niz tekućih pitanja koji opterećuju škole iz ovog regiona. Tehnička škola u Zaječaru u svom radu unosi novine u vidu robotike. Što se tiče OŠ „Ljubica Radosavljević Nada“ ona ima najveću investiciju u ovom kraju i to 141 ipo milion dinara. Škola je zaslužila da se kompletno renovira. Ostalo je nam se dostave podaci o elektroinstalacijama. Radi se sve od krova, podova, zamena stolarije, izolacije, promena vodovodne i kanalizacione mreže i nove fasade“, rekao je Šarčević i dodao:

„Videli smo i da su škole u jednom periodu ovde bile jako zapostavljene, napravljeni su veliki dugovi. Svaka škola je imala minimum po 20 miliona duga, da im se nisu isplaćivale nikakve nadoknade za prevoz, to su me sindikalni radnici ovde danas obavestili i da je još neki mali dug za to ostao, ali da su zadovoljni. Ja sam predložio da nađu dogovorno rešenje. Svi materijalni troškovi i nevolje su u fazi izlaska, jer je Zaječar neko ko je uz manje gradove u Srbiji imao najveće dubioze i minuse. Školstvo je to osetilo do te mere da ljudi nisu imali sredstva da kupe dnevnike i sredstva za higijenu. Moramo da podstaknemo razvoj obrazovanja u svim delovima Srbije na isti način“.

Direktor OŠ „Ljubica Radosavljević Nada“ Novica Dimitrijević  je istakao da mu poseta i podrška ministarstva obrazovanja itekako znači.

„141 milion dinara je rekordna cifra, ne pamtim da je neki grad i škola dobio toliko novca za kompletno uređenje škole. Nadamo se da ćemo novu školsku godinu dočekati u novoj školi“, rekao je Dimitrijević.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>