Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Ministar Nedimović u Zvezdanu: DA LOKALNA SAMOUPRAVA IZDVAJA VIŠE SREDSTAVA ZA POLJOPRIVREDU!
Ministar Nedimović u Zvezdanu: DA LOKALNA SAMOUPRAVA IZDVAJA VIŠE SREDSTAVA ZA POLJOPRIVREDU!

Ministar Nedimović u Zvezdanu: DA LOKALNA SAMOUPRAVA IZDVAJA VIŠE SREDSTAVA ZA POLJOPRIVREDU!

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović i clan Glavnog odbora SNS je u okviru svoje posete Zaječaru juče obišao tri zaječarska sela.

Održao je tribinu u Vražogrncu,  Zvezdanu i Dubočanu. Tribinama su  prisustvovati kandidati za odbornike Koalicije “Aleksandar Vučić – brže, jače, bolje”, kao i kandidat Koalicije za gradonačelnika Zaječara dr Ivan Čikarić.

Ministar Nedimović je na tribini u Zvezdanu  govorio o nekim novinama koje država planira u ovoj oblasti.

„Mi moramo da povećamo poljoprivrednu konkurentnost u smislu uvođenja nove opreme, nove mehanizacije, tu je i angažovanje mladih u poljoprivredi. Insistitamo i na ponovnom oživljavanju prerađivačkih kapaciteta prehrambene industrije, naročito u preradi voća i povrća. Tako su usmerene naše mere u budžetu za 2017. godinu. Budžet nam je za 3 ipo milijardi dinara veći nego što je bio u prethodnoj godini.  Sledeće nedelje ćemo imati jednu meru koja se tiče mladih poljoprivrednih proizvođača. Davaćemo grantove od 10 hiljada evra za njih“, rekao je Nedimović.

Nedimović je najavio i projekat koji se tiče nabavke goriva za poljoprivredne proizvođače.

„Kada je u pitanju nabavka goriva, radimo trenutno jedan projekat koji ćemo završiti ove godine. U pitanju je uvođenje posebnih poljoprivrednih kartica, gde ćete iamti pravo da spram površine koju imate u registrovanom poljoprivednom gazdinstvu dobijete određenu količinu dizel goriva po povlašćenoj ceni, bez akciza“, istakao je Nedimović i dodao da kada je u pitanju lokalna samouprava više sredstava iz budžeta treba da ide za poljoprivredu.

„Više sredstava bi trebalo da se odvaja za poljoprivredu, jer ovu zemlju najviše pokreću ljudi koji se bave poljoprivrednom proizvodnjom“.

Ivan Čikarić kandidat Koalicije “Aleksandar Vučić – brže, jače, bolje” je na tribini u Zvezdanu istakao da su u poslednjih 10 godina bila sramtono mala izdvajanja za poljoprivredu.

„To je ono što će se menjati ubuduće, a kada Srpska napredna stranka bude osvojila većinu na lokalnim izborima u Zaječaru“, rekao je Čikarić.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>