Najnovije vesti
Home / Sport / Mileva Knežević i Jelena Terzić: Predstojeći susret sa Minakvom odlučiće bolja odbrana i pametniji napad
Mileva Knežević i Jelena Terzić: Predstojeći susret sa Minakvom odlučiće bolja odbrana i pametniji napad

Mileva Knežević i Jelena Terzić: Predstojeći susret sa Minakvom odlučiće bolja odbrana i pametniji napad

# Obe smatraju da ekipa diže formu i da će predstojeći susret sa Minakvom odlučiti bolja odbrana i pametniji napad

Rukometni klub Zaječar večeras od 19.00 sati, pred svojom publikom, igra prvenstvenu utakmicu trećeg kola protiv novosadske Minakve. Protivnik koga dobro poznaju i sa kojim su prošle godine, u Super B ligi, vodile veliku borbu za prvo mesto i za kojim su, na kraju, zaostale samo bod. O sebi, ekipi i ovoj utakmici govore Mileva Knežević i Jelena Terzić.

„Mislim da će biti kvalitetna utakmica i sa naše i njihove strane, a odlučiće to ko bude izdržao da odigra bolju odbranu i pametniji napad. Mislim da bi trebale da dobijemo ovu utakmicu, ali je uslov da smanjimo broj tehničkih grešaka, kojih je u prethodne dve utakmice bilo previše. A one su posledica činjenice da se ekipa još uvek uigrava jer je puno novih igračica. To ne može doći odjednom, ali mi se čini da smo iz utakmice u utakmicu sve bolje“, kaže dvadesetdvogodišnja Mileva, koja je u Zaječar došla još prošle sezone.

Sa njenim mišljenjem slaže se i godinu dana starija Jelena, koja je letos došla iz Jagodine, a igrala i u Petrovcu na Mlavi, Kučevu, Milenijumu i Metalcu iz Gornjeg Milanovca. Svoj prelazak iz šampiona objašnjava željom da u radu sa trenerom Maksićem poboljša i ekipu i sebe i ostvare što bolji plasman na kraju sezone. Kakvo je pojačanje Zaječara govori to da je trener Naise, na otvaranju sezone, kod svojih igračica insistirao da onemoguće  Jelenu Terzić i Anju Belić.

„Beli poznaje moju i igru Belićke i zato je tako reagovao. Bek šuter u datoj situaciji mora da prepozna sva rešenja i izabere ono najbolje, a to je ono najteže. Iako je izgledalo da nam odbrana nije dovoljno dobra, u meču protiv Naise je podbacila realizacija, a protiv Bora smo imali mnogo tehničkih grešaka. Statistika pokazuje da smo protiv Naise napravile 37, a Bora 47 faula, što je izuzetno visok broj“, kaže Terzić.

Trener Živojin Maksić smatra da je realno da se ekipa bori za plasman među prvih šest timova. Igračice, pak, imaju nešto veće ambicije i kao svoj cilj postavljaju treće mesto, a možda i više. I Knežević i Terzić smatraju da su Jagodina i Bekament favoriti, ali da ništa nije nemoguće i da svako svakoga može da dobije. Veruju u tim i to da će kroz prvenstvo napredovati i dizati formu.

Zbog toga zaslužuju da ih publika bodri, a prva prilika je večerašnji susret u hali na Kraljevici.

LEPO U ZAJEČARU

Nakon par meseci u Zaječaru, Jelena Terzić o gradu, u šali, kaže da: „Kako su mi pričali, odlično je. Očekivala sam da je grad mnogo manji i da nema toliko čega da se vidi. Zapravo ima i pozitivno sam se iznenadila i lepo mi je ovde“.

Utakmica između rukometašica Zaječara i ekipe „Minaqua“ iz Novog Sada, igra se večeras, u Sportskoj hali na Kraljevici od 19.00 sati.

A.R.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>