Najnovije vesti
Home / Kultura / Milan Caci Mihailović dobitnik povelje i statue Zorana Radmilovića
Milan Caci Mihailović dobitnik povelje i statue Zorana Radmilovića

Milan Caci Mihailović dobitnik povelje i statue Zorana Radmilovića

U okviru pratećeg programa 28. festivala „Dani Zrana Radmilovića“ sinoć je u foajeu Narodnog pozorišta Timočke Krajne „Zoran Radmilović“ otvorena izložba i održana promocija knjige Uspomenar 3, Milana Cacija Mihailovića. Milan Caci Mihailović dobitnik je povelje i statue Zoran Radmilović.

 Nagradu za doprinos Zaječaru, zaječarskom pozorištu, ali i kulturi u Srbiji dodelio mu je direktor pozorišta, Vladimir Đuričić.

Za vreme svoje pedestogodišnje karijere Caci Mihailović odigrao je više od 120 uloga u pozorištima u Beogradu i Srbiji, oko 150 uloga na televiziji i filmu i oko 700 uloga u dramskom programu Radio Beograda. Diplomirao je glumu 1972. Godine. Кao stipendista Narodnog pozorišta u Beogradu odigrao je više uloga u tom pozorištu. U Ateljeu 212 je od 1972. godine do penzionisanja,2014. godine. Od velikog broja uloga koje je odigreao u Ateljeu izdvajamo Mirka iz predstave „Maratonci trče počasni krug“, Jelenčeta Vilotića iz Radovana Trećeg, Obe predstave Dušana Кovačevića, Кneza Golicina u „Mariji“ Isaka Babelja, Simeon Njagovan unuk u „Кorešpodenciji“ Borislava Pekića.

Prema rečima Cacija Mihailovića, na izložbi se vidi bar mali deo onoga što je on za 50 godina uradio. On je zahvalio direktoru zaječarskog pozorišta na izdavanju knjige i preriđivanju izložbe, a zahvalio je i Zoranu Radmiloviću što ga je doveo u Zaječar. Jer ,kako je rekao prvi put je došao sa njim, a kasnije više puta zbog njega.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>