Najnovije vesti
Home / Kultura / Međuokružna smotra dečjeg narodnog stvaralaštva „DENS“ u subotu u Gradskovu
Međuokružna smotra dečjeg narodnog stvaralaštva „DENS“ u subotu u Gradskovu

Međuokružna smotra dečjeg narodnog stvaralaštva „DENS“ u subotu u Gradskovu

Međuokružna smotra dečjeg narodnog stvaralaštva „DENS“, 22. po redu, biće održana u subotu, 31.marta u zaječarskom selu Gradskovo. Smotra će ove godine okupiti oko 250 učesnika iz Zaječara, Knjaževca, Boljevca i Negotina, a prema rečima organizatora, cilj manifestacije je da podstiče izvorno narodno stvaralaštvo kod najmlađih i prezentuje, promoviše i štiti nematerijalno kulturno nasleđe Timočke Krajine.

Na smotri će biti odabrane folklorne grupe koje će Timočku krajinu predstavljati na Republičkoj smotri dečjeg narodnog stvaralaštva u Ratini, kod Kraljeva,“Homoljskim motivima“ u Kučevu i Završnoj smotri najboljih folklornih grupa Srbije u Topoli.

Organizatori su Ustanova Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ iz Zaječara i Mesna zajednica Gradskovo, a pokrovitelj Grad Zaječar.

Defile učesnika 22. Međuokružne smotre dečjeg narodnog stvaralaštva“Dens“ je u subotu u 15 časova, a svečano otvaranje predviđeno je za 15 časova i 30 minuta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>