Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Međunarodni festival gitare: NAGRADE DOBILO 13 UČENIKA IZ ZAJEČARA– MATEJA VUJIĆ PROGLAŠEN ZA LAUREATA
Međunarodni  festival gitare: NAGRADE DOBILO 13 UČENIKA IZ ZAJEČARA– MATEJA VUJIĆ PROGLAŠEN ZA LAUREATA

Međunarodni festival gitare: NAGRADE DOBILO 13 UČENIKA IZ ZAJEČARA– MATEJA VUJIĆ PROGLAŠEN ZA LAUREATA

U sali Osnovne muzičke škole ,,Stevan Mokranjac“ u Zaječaru upriličena je svečana dodela  diploma , pehara i gitare, učenicima škole koji su ostvarili veliki uspeh na Međunarodnom festivalu gitare ,,Zlatna nota“ u Donjem Milanovcu, koji je održan pod pokroviteljstvom festivala Gitar art iz Beograda.

Na takmičenju u Milanovcu veliki uspeh ostvario je mladi gitarista zaječarske muzičke škole Mateja Vujić, učenik drugog razreda,  koji  je osvojio prvu nagradu i proglašen laureatom takmičenja. On je osvojio pehar i gitaru. Mateja je inače u klasi profesora gitare Stefana Šalarevića.

I ostali takmičari iz Zaječara bili su odlični. Muzičku školu su dostojno predstavili i  učenici Strahinja Đorđević,  Petar Zdravković, Nikola Tošić, Pavle Marinković, Iva Milojković i Bora Stevanović, iz klase profesora  Borisa Miloradovića, i Nemanja Ninić, Mihajlo Davidović, Strahinja Bajović, Mirko Savić, Mateja Vujić, Nina Paunović i Vukašin Marković, iz klase profesora Stefana Šalarevića. Direktor škole Stanoje Jovanović nije krio zadovoljstvo zbog uspeha zaječarskih učenika.

-Učenici naše škole i ove godine ostvaruju zapažene rezultate. 13 učenika je na festivalu u Donjem Milanovcu učestvovalo i svi su dobili nagrade, a naš Mateja Vujić je proglašen za najboljeg takmičara, istakao je ponosno direktor Jovanović.

Mali Mateja, koji je tek drugu godinu u Muzičkoj školi, kaže da nije očekivao priznanje laureata, ali i da je radostan posebno zbog gitare koju je dobio.

-Kad sam shvatio da se sve boduje pomislio sam da imam velike šanse. Na ovom takmičenju nisam uopšte imao tremu, jer sam shvatio da ću je imati ukoliko sviram za žiri i za nagradu. Zato sam na ovom takmičenju svirao samo za svoju dušu i za publiku, istakao je Mateja.

Još jedna njegova velika ljubav je matematika, a o tome šta će biti njegov izbor, matimatika ili muzika, on je kazao da bi voleo da ide i u srednju muzičku školu i u matematičku gimnaziju.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>