Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Međunarodne patrole na rejonima Zaječara, Negotina i Pirota
Međunarodne patrole na rejonima Zaječara, Negotina i Pirota
Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

Međunarodne patrole na rejonima Zaječara, Negotina i Pirota

Delegacija EU u Srbiji saopštila je juče da je sa Međunarodnom organizacijom za migracije potpisala ugovor vredan tri miliona evra kojim će biti omogućeno da međunarodne patrole na granicama Srbije, na migrantskoj ruti, odnosno u rejonima gradova Pirot, Negotin i Zaječar, ostanu na ovim prostorima do 2018. godine, pišu Pirotske vesti.

U zajedničkim patrolama do sada je bilo angažovano 317 policajaca iz Mađarske, Austrije, Slovačke, Francuske, Slovenije i Češće koji su u zajednički patrolama sa 387 srpskih policajaca od oktobra 2016. do aprila 2017. godine učestvovali u otkrivanju 651 slučaja krijumčarenja migranata. To je rezultiralo podnošenjem 44 krivične prijave protiv 78 počinilaca zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično delo trgovina ljudima.

EU je, kako je saopštila Delegacija u Srbiji, od septembra 2015. Srbiji za rešavanje pitanja migracija bespovratno dala finansijsku pomoć od skoro 80 miliona evra.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>