Najnovije vesti
Home / Ritam grada / MASOVNA HAPŠENJA PO SRBIJI -Preko 90 osoba uhapšeno u Zaječaru, Beogradu, Nišu…
MASOVNA HAPŠENJA PO SRBIJI -Preko 90 osoba uhapšeno u Zaječaru, Beogradu, Nišu…

MASOVNA HAPŠENJA PO SRBIJI -Preko 90 osoba uhapšeno u Zaječaru, Beogradu, Nišu…

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su u više odvojenih akcija na suzbijanju kriminala i korupcije na teritoriji Republike Srbije uhapsili 93 osobe, dok su protiv još 38 lica podnete krivične prijave u redovnom postupku.

Osumnjičenima koji su uhapšeni na teritoriji policijskih uprava Zaječar, Beograd, Novi Sad, Subotica, Pančevo, Kikinda, Jagodina, Kraljevo, Kruševac, Niš, Leskovac i Vranje na teret se, između ostalog, stavljaju dela korupcije i privrednog kriminala poput poreske utaje, primanja i davanja mita zloupotrebe službenog položaja, pronevere, ali i dela opšteg kriminala poput – neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, iznuda, razbojništvo, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i ugrožavanje sigurnosti.

U okviru suzbijanje korupcije i privrednog kriminala uhapšeno je 37 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su u periodu od 2009. godine do danas izvršili više krivičnih dela kojima su pričinili štetu budžetima Republike Srbije, AP Vojvodine, više lokalnih samouprava i drugim privrednim subjektima i fizičkim licima u ukupnom iznosu od 8.350.106 evra.

Među uhapšenima su i zaposleni u poreskim upravama u Zaječaru i Leskovcu.

Uskoro opširnije…

Izvor: BKTVNews

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>