Najnovije vesti
Home / Vesti / Manifestacija „Potekla voda studena“ pokazala svu raskoš narodnog stvaralaštva
Manifestacija „Potekla voda studena“ pokazala svu raskoš narodnog stvaralaštva

Manifestacija „Potekla voda studena“ pokazala svu raskoš narodnog stvaralaštva

U Velikom Izvor sinoć je održana 10. po redu manifestacija „Potekla voda studena“.

Nakon svečanog defilea učesnika, smotru je otvorio pomoćnik gradonačenika Zaječara Milan Stanković koji je naglasio da je organizovanje ovakvih manifestacija jedan od načina da se mladi ljudi zadrže na selu. On je izrazio posebno zadovoljstvo što je smotra vraćena tamo gde i pripada i poručio meštanima Velikog Izvora da čuvaju svoju tradiciju.

Na manifestaciji u Velikom Izvoru učestvovalo je 6 kulturno-umetničkih društava sa područja Grada Zaječara: „Đorđe Genčić“ iz Velikog Izvora, „Sloga“ iz Vražogrnca, „Zoran Gajić“ iz Rgotine, “Gradec“ iz Gradskova, „Lubnica“ iz Lubnice i „Graničar“ iz Halova. Gosti su bili folklorni ansambli iz Bugarske i Novog Sada, kao i Folklorna grupa udruženja Društvo Roma Zaječar.

Smotra je i ove godine ispunila cilj – da podstiče očuvanje izvornog narodnog stvaralaštva i prezentuje, promoviše i štiti nematerijalno kulturno nasleđe ovog kraja.

Organizatori smotre su Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ i Mesna zajednica Veliki Izvor, a pokrovitelj je Grad Zaječar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>