Najnovije vesti
Home / Ritam grada / MAJSTORI ROBOTIKE -Tim Osnovne škole „Ljuba Nešić“ iz Zaječara NAJBOLJI NA „Vikendu robotike“
MAJSTORI ROBOTIKE -Tim Osnovne škole „Ljuba Nešić“ iz Zaječara NAJBOLJI NA „Vikendu robotike“

MAJSTORI ROBOTIKE -Tim Osnovne škole „Ljuba Nešić“ iz Zaječara NAJBOLJI NA „Vikendu robotike“

Na „Vikendu robotike“ u Istraživačkoj stanici Petnica pobedu na takmičenju u programiranju robota odneo je tim Osnovne škole „Ljuba Nešić“ iz Zaječara -“Qube“, sa osvojenih 128 bodova. Drugo mesto pripalo je Piroćancima, timu osnovaca iz škole „8. Septembar“ sa 91, dok je trećeplasirani tim Osnovne škole „Svetozar Marković“ iz Kragujevca, sa osvojenim 51 bodom. Pobednički timovi su se dogovorili da podele nagradu i da zajedno odu na državno takmičenje u robotici.

Uz parolu „Slaži kocke, nadograđuj znanje“, tim Osnovne škole „Ljuba Nešić“ u Zaječaru – „Qube“, osvojio je prvo mesto na takmičenju u programiranju robota, u konkurenciji 14 škola iz cele Srbije.

Pobedničku ekipu čine: Elena Petrović i Lena Spasić, učenice VI-2, Strahinja Vukić, učenik VIII-1, Lazar Nikolić, učenik VIII-2 i Željko Antijević, nastavnik informatike.

Škole koje su učestvovale na „Vikendu robotike“ od Ministarstva telekomunikacija u prethodnom periodu, darivane su edukativnim setovima robota. Sa tim robotima je u Istraživačkoj stanici Petnica održano takmičenje, gde su svi učenici pokazali izvanredne programerske sposobnosti, ali i i timski duh.

Pobednički tim iz Zaječara ostvario je plasman na sledeći nivo takmičenja koji će biti održan 20. janura naredne godine u Novom Sadu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>