Najnovije vesti
Home / Kultura / Maestralnim izvođenjem kompozicija i odličnom koreografijom, zaječarski hor i folklor oduševili publiku
Maestralnim izvođenjem kompozicija i odličnom  koreografijom, zaječarski hor i folklor oduševili publiku

Maestralnim izvođenjem kompozicija i odličnom koreografijom, zaječarski hor i folklor oduševili publiku

U prepunoj sali zaječarskog Pozorišta sinoć je održan je prvi nastup Gradskog pevačkog društva „Stevan Mokranjac“ i Omladinskog gradskog folklornog ansambla. Maestralnim izvođenjem kompozicija i odličnom  koreografijom, hor i folklor oduševili su okupljenu publiku, koja ih je pozdravljala ovacijama. Zablistali su punim sjajem iako postoje tek nekoliko meseci.

Gradsko pevačko društvo „Stevan Mokranjac“ nastavlja tradiciju horskog pevanja u gradu i plan je da sve više širi repertoar i  izraste u veći hor.

Mladi gradski folklorni ansambl na najbolji način je reprezentovao kulturu i tradiciju Zaječara, Timočke Krajine i Srbije fenomenalnim izvođenjem  igara iz Crnorečja, Kobišnice i Leskovca.

Program su upotpunile proslavljena Katica Todorović i Maja Kostandinović, mlada solistkinja na fruli, virtuoznim izvođenjem  narodnih pesama i igara.

Nastup gradskog hora i folklora predstavlja  uvod u Festival hrišćanske kulture, koji danas počinje  u Zaječaru.

Uspešni organizator koncerta je Ustanova Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“, a pokrovitelj je Grad Zaječar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>