Najnovije vesti
Home / Ritam grada / LOKALNI IZBORI ZAJEČAR -CRTA: Na četiri biračka mesta zabeležene su ozbiljnije nepravilnosti
LOKALNI IZBORI ZAJEČAR -CRTA: Na četiri biračka mesta zabeležene su ozbiljnije nepravilnosti

LOKALNI IZBORI ZAJEČAR -CRTA: Na četiri biračka mesta zabeležene su ozbiljnije nepravilnosti

Biračka mesta u Zaječaru otvorena su za glasanje na lokalnim izborima, saopštila je CRTA posmatračka misija „Građani na straži“. Na svim od 69 biračkih mesta posmatračima je dozvoljen pristup i posmatranje izbornog dana. Pravo glasa na lokalnim izborima u Zaječaru ima ukupno 53.288 građana, a na izborima učestvuje devet izbornih lista.

Skoro sva biračka mesta otvorena su uglavnom na vreme. Posmatrači, koji su raspoređeni na svim biračkim mestima u Zaječaru, javljaju da su vreće sa izbornim materijalom bile zatvorene prilikom prijema.

-Sedam biračkih mesta u Zaječaru nije pripremljeno u skladu sa propisanim procedurama. Na otvaranju šest biračkih mesta nisu bili prisutni svi članovi stalnog sastava biračkog odbora. Na četiri biračka mesta zabeležene su ozbiljnije nepravilnosti poput nepropisno uređenog mesta za glasanja i sugerisanja biračima za koga da glasaju od strane članova biračkog odbora. Na još tri biračka mesta zabeležni su slučajevi vođenja kampanje na manje od 50 metara od biračkog mesta, navodi se u saopštenju posmatračke misije CRTA.

 Lokalni izbori se danas održavaju, pored Zaječara gde CRTA posmatračka misija “Građani na straži” ima raspoređene posmatrače, i u Kosjeriću, Vrbasu, Kovinu i Odžacima.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>