Najnovije vesti
Home / Vesti / LJUBITELJ STE PRAVE ZIMSKE AVANTURE? Ne propustite BOŽIĆNI USPON NA RTANJ
LJUBITELJ STE PRAVE ZIMSKE AVANTURE? Ne propustite BOŽIĆNI USPON NA RTANJ

LJUBITELJ STE PRAVE ZIMSKE AVANTURE? Ne propustite BOŽIĆNI USPON NA RTANJ

Najveći zimski planinarski pohod u regionu „Božićni uspon na Rtanj“ biće održan u subotu, 12. januara. 

I ove godine Omladinsko planinarsko smučarsko društvo „Dragan Radosavljević“  iz  Zaječara organizuje tradicionalni 36. Božićni uspon. Okupljanje učesnika i otvaranje akcije biće organizovano u motelu „Balašević“ do 8.30. Uspon do vrha „Šiljak“ biće moguć iz dva pravca, severnog – od separacije Mirovo, i južnog – iz naselja Rtanj.  Uspon severnom stranom, na visinskoj razlici od 1.200 metara, trajaće oko 4,5 sata, dok će uspon južnom stranom, na visini oko 1.000 metara, trajati oko 3,5 sata. Izlazak na vrh Rtnja planiran je za oko 13.00 časova.

Organizatori napominju da su ove godine obezbedili zahvalnice za društva kao i za najmlađeg i najstarijeg učesnika akcije, učesničku knjižicu za one kojima je to prvi Božićni uspon,  pečat uspona,  pečat vrha, značku uspona – bronzanu za 3 uspona, srebrnu za 6 uspona, zlatnu za 10 uspona i plaketu za 15 uspona. Štab akcije nalaziće se u pansionu „Radgost“ u naselju Rtanj, a za sve zainteresovane Zaječarce, organizovan je prevoz iz Zaječara. Autobus polazi u subotu, u 7.00 sati isped “Aman“-a.

Kompletnu satnicu i prijavu za akciju, možete pronaći na ovom linku.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>