Najnovije vesti
Home / Ritam grada / LETOOO! Temperatura iznad 30 stepeni!
LETOOO! Temperatura iznad 30 stepeni!
Foto: PixaBay

LETOOO! Temperatura iznad 30 stepeni!

Stiglo leto! Jutros u 6 sati i 24 minuta, počelo je leto, a u  isto vreme za stanovnike na južnoj Zemljinoj polulopti počela je  zima. Zemlja će biti u afelu, odnosno najdalje od Sunca, 4. jula u 22 sati i 11 minuta. Na dan početka leta obdanica je najduža, a noć najkraća.

U Srbiji će danas, prvog letnjeg dana, biti sunčano i veoma toplo vreme, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Posle podne i uveče, uglavnom na severu i zapadu zemlje, očekuje se retka pojava pljuskova i grmljavina. Duvaće slab južni i jugozapadni vetar, krajem dana u skretanju na severozapadni. Jutarnja tempratura od 12 do 19, najviša dnevna od 28 do 34 stepena.

U Zaječaru pretežno sunčano i toplo. Najviša dnevna temperatura 31 stepen. Narednih dana sve toplije, sa porastom dnevnih temperatura.

Danas se kao i prethodnih dana očekuje nešto veći broj vozila i malo pojačan intenzitet saobraćaja na auto-putevima, na putu ka Makedoniji kao i crnogorskom primoriju, na putu koji vodi preko Užica i Zlatibora. Jači intenzitet saobraćaja očekuje se tokom vikenda, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

AMSS vozače poziva da s obzirom na letnje temperature, ukoliko mogu izbegavaju vožnju u najtoplijem delu dana, između 11 i 16 časova i da kada osete prve znake umora, pad koncentracije ili nervozu, obavezno naprave pauzu.

Prema poslednjim podacima Uprave granične policije RS, na našim graničnim prelazima za putnička vozila nema dužih zadržavanja od 20 minuta. Zadržavanja za teretna motorna vozila na izlazu iz Srbije na GP Horgoš su oko 90 min.

Produžavaju se radovi na državnom putu II B reda broj 347, na deonici od državnog puta I A reda broj 1 (auto-put E-75) do centra Vrčina, do 10.jula, ukoliko vremenski uslovi to dozvole. Zbog tehnologije samih radova na sanaciji kolovozne ploče, radovi se produžavaju do 26.juna do 19.00 časova, na delu državnog puta I A reda broj 1 (Obilaznica oko Beograda) na mostu preko reke Save.

Radovi se izvode u kontinuitetu i za saobraćaj je zatvoren smer ka Novom Sadu, a saobraćaj je preusmeren na smer ka Beogradu i regulisan semaforskom signalizacijom uz naizmenično propuštanje vozila.

Završeni su radovi na državnom putu I A reda broj 1, (auto-put E-75), deonica od naplatne stanice „Doljevac“ do petlje „Leskovac centar“ i saobraćaj je normalizovan.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>