Najnovije vesti
Home / Ritam grada / LETO SE OPASNO ZAIGRALO! Veoma toplo, a onda VRELO!
LETO SE OPASNO ZAIGRALO! Veoma toplo, a onda VRELO!

LETO SE OPASNO ZAIGRALO! Veoma toplo, a onda VRELO!

U većini mesta u Srbiji će do 12. jula biti veoma visoka temperatura, ponegde i do 40 stepeni, upozorio je danas Republički hidrometeorološki zavod.  Danas pretežno sunčano i toplo, a ponegde je u planinskim predelima moguća pojava pljuskova sa grmljavinom.

Duvaće slab i umeren severozapadni vetar. Jutarnja temperatura će biti od 14 do 22 stepena, a najviša dnevna od 32 do 36 stepeni.
U Zaječaru danas tropski toplo. Najviša dnevna temperatura 37 stepeni.

Letnja turistička sezona i početak vikenda doneli su pojačan intezitet saobraćaja, pre svega na auto-putevima, a zatim i na frekventnijim putnim pravcima koji vode do Egejskog, Crnog i Jadranskog mora, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije. Vozačima se savetuje da vožnju prilagode uslovima na putu i poštuju saobraćajne propise, posebno na deonicama na kojima se izvode radovi, a gde je izmenjen režim saobraćaja.

Prema poslednjim podacima Uprave granične policije, za sada se beleži pojačan saobraćaj na graničnom prelazu Horgoš, ali su zadržavanja do 30 minuta.
Turistička sezona i kraj radne nedelje doneće veći priliv vozila na sledećim prelazima: Batrovci sa Hrvatskom, Preševo sa Makedonijom, Gradina sa Bugarskom i Horgoš sa Mađarskom i Gostun sa Crnom Gorom.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>