Najnovije vesti
Home / Kultura / LETNJI DANI KULTURE: Evo gde još sve možete da uživate u bogatom programu!
LETNJI DANI KULTURE: Evo gde još sve možete da uživate u bogatom programu!

LETNJI DANI KULTURE: Evo gde još sve možete da uživate u bogatom programu!

Raznovrsnim kulturnim i zabavnim sadržajima ove godine Ustanova Narodno pozorište Timočke Krajine- Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ obogatila je letnje dane Zaječarcima.

Već sutra će u zaječarskom selu Dubočane, biti organizovan osmi po redu, Balkanski festival tradiconalne kulture Vlaha. 10. i 11. avgusta u Grljanu će biti organizovan i 35. Sabor frulaša, na kome će specijalni gost biti neprikosnoveni vladar frule Bora Dugić.

Prema rečima Biljane Glišić, Pr Ustanove Narodno pozorište Timočke Krajine- Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ u Zaječaru, Sabor frulaša u Grljanu ima dugu tradiciju, ali se u narednom periodu mora raditi na tome da ta manifestacija bude podignuta na još veći nivo.

„Bora Dugić će biti gost na 35. Saboru frulaša u Grljanu, a naše rukovodstvo će zajedno sa njim videti šta možemo da učinimo da ta manifestacija u budućnosti postane još bolja i da zauzme pravo mesto na mapi kulturnih dešavanja u Srbiji“, istakla je Biljana gostujući na Magnum radiju.

Brojna kulturna dešavanja biće priređena, inače, avgustu mesecu, navode organizatori. Već, 3. i 4. avgusta u Vražogrncu će biti organizovan 36. Etno festival Vražogrnački točak, manifestacija koja je simbol u očuvanju naše tradicije, običaja i identiteta, 5. avgust je rezervisan za Ilindanski sabor u Šipikovu, dok će 18. avgusta u Lenovcu, biti organizovani 46. Hajduk Veljkovi dani.

Kako organizatori najavljuju, od 14. do 20. avgusta, u Zaječaru će biti održan Kamp klasične muzike, peti po redu, 25. avgusta počinju Dani Gamzigradske banje, dok će od 20. do 30. avgusta biti organizovana 25. Međunarodna likovna kolonija „Gamzigrad“.

Jedan od najvažnijih kulturnih događaja u gradu na Timoku, „Zoranovi dani“, biće organizovani ove godine od 14. do 21. oktobra.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>