Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Leskovac u ritmu bubnjeva: MLADI BUBNJARI „DEČIJEG CENTRA“ PREDSTAVILI ZAJEČAR I ISTOČNU SRBIJU (VIDEO, FOTO)
Leskovac u ritmu bubnjeva: MLADI BUBNJARI „DEČIJEG CENTRA“ PREDSTAVILI ZAJEČAR I ISTOČNU SRBIJU  (VIDEO, FOTO)
Foto: radiomagnum.rs

Leskovac u ritmu bubnjeva: MLADI BUBNJARI „DEČIJEG CENTRA“ PREDSTAVILI ZAJEČAR I ISTOČNU SRBIJU (VIDEO, FOTO)

Leskovac je sinoć bio prestonica bubnjeva. U okviru Drum Dum festivala polaznici Školice bubnjeva “Dečijeg centra Zaječar“ koju vodi Miloš Trajković, predstavljali su Zaječar na ovom tradicionalnom festivalu.

Festival koji je počeo pre sedam godina sinoć je simbolično otvoren defileom najmlađih učesnika, a ritam bubnjeva odjekivao je centralnim ulicama Leskovca.

Mladi Zaječarski bubnjari oduševljeni su učešćem na ovom festivalu. Kako kažu, publika u Leskovcu je odlična a ovacije nisu izostale.

„Polaznici škole bubnjeva iz Zaječara su bili fantastični“, kaže direktor festivala Saša Ristić -Rile.

Milos Trajković, koji vodi Školicu bubnjeva je zadovoljan učešćem mladih Zaječarskih bubnjara.

„Publika u Lekovcu je odlično prihvatila naš nastup, zadovoljni smo samom organizacijom Festivala. Trenutno Školicu bubnjeva u Zaječaru pohađa pet polaznika ali imamo nagoveštaje da će ih već od jeseni biti više. Trenutno su u grupi devojčice i dečaci uzrasta od 7 do 17 godina. Radimo po najsavremenijim programima i literaturi stranih bubnjara“, rekao je Trajković.

Prema rečima Pr Fesivala Tanje Jovanović, Drum Dum festival je jedinstven po svom karakteru, festival koji je posvećen bubnjevima, bubnjarima, ritmu i trenutno je ovo jedini ovakav festival na Balkanu. Sedam godina ovaj festival opstaje.

„Za sve ove godine ugostili smo eminetne stručnjake kako iz zemlje, tako iz regiona, a imali smo goste i iz Amerike. Ove godine nam je Predrag Milović, gost i hedlajner, čovek sa kojim smo započeli celu ovu priču i koji svira u Big Bendu RTS-a, jedan od najboljih bubnjara u regionu. Tu nam je i legendarni Kepa koji je svirao u Smaku“, navodi  Tanja Jovanović.

Večeras će sa svojim bendom nastupiti i Tanja Jovićević, jedan od najoriginalnijih vokala domaće muzičke scene. Za bubnjevima će biti Nikola Grozdanić. Bubnjarsku radionicu održaće Petar Radmilović, a posle defilea bubnjara nastupiće Cvetković–Nikičić kvartet. U Leskovac dolazi i bubnjar, perkusionista i kompozitor Miloš Branisavljević, koji će se takođe naći u ulozi predavača, a potom će se i predstaviti u revijalnom delu programa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>