Najnovije vesti
Home / Vesti / LEPO VREME MAMI VAN KUĆE, temperature i danas preko 10 stepeni
LEPO VREME MAMI VAN KUĆE, temperature i danas preko 10 stepeni

LEPO VREME MAMI VAN KUĆE, temperature i danas preko 10 stepeni

U Srbiji se danas očekuje pretežno sunčano i toplo vreme za ovo doba godine, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod Srbije. Maksimalne temperature do 14 stepeni.

U Zaječaru danas pretežno sunčano vreme, sa najvišom dnevnom temperaturom oko 14 stepeni. U sredu slično vreme, sunčano i toplo za ovo doba godine. Minimalna temperatura 3, najviša dnevna 13 stepeni. 

U četvrtak jače naoblačenje koje će prvo zahvatiti severne krajeve uslovljavajući slabu kišu. U petak i u subotu pre podne oblačno hladnije, mestimično s padavinama, u nižim predelima mešovite padavine, kiša i sneg, na planinama sneg i manje povećanje visine snežnog pokrivača, zatim do kraja perioda suvo.

U nekim delovima Srbije jutros je temperatura oko i nešto ispod nule, vidljivost je uglavnom dobra, magla i sumaglica mogu smanjivati vidljivost na putevima pored rečnih tokova, po kotlinama i dolinama. saopštio je Auto-moto savze Srbije. Tokom dana se očekuju stabilne vremenske prilike, koje će pratiti prave prolećne temperature.

Na auto-putevima kao i na ostalim državnim putevima prvog i drugog reda vozače očekuju dobra prohodnost, trenutno bez vanrednih zastoja i prekida, a sa uobičajeno pojačanim saobraćajem na prilaznim putevima većih gradova.

Prema najnovijim podacima Uprave granične policije, na izlazu iz zemlje teretna vozila čekaju dva sata na Batrovcima i jedan sat na graničnom prelazu Bačka Palanka.

Putevi prvog, drugog i trećeg prioriteta u Timočkoj krajini su vlažni. Vidljivost je dobra, dok sitnih odrona ima duž svih nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima i zasecima. Najizraženiji su na Đerdapskoj magistrali.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>