Najnovije vesti
Home / Vesti / Lepa vest: Nakon dve godine pauze, u ZC Zaječar PONOVO RADI ODSEK ZA ORTOPEDIJU VILICA
Lepa vest: Nakon dve godine pauze, u ZC Zaječar PONOVO RADI ODSEK ZA ORTOPEDIJU VILICA

Lepa vest: Nakon dve godine pauze, u ZC Zaječar PONOVO RADI ODSEK ZA ORTOPEDIJU VILICA

NAKON DVE GODINE PAUZE, U ZAJEČARSKOM ZDRAVSTVENOM CENTRU, PONOVO JE POČEO SA RADOM ODSEK ZA ORDOPEDIJU VILICA. RODITELJI SA DECOM KOJA IMAJU PROBLEM NEPRAVILNOG RASTA ZUBA, NEĆE VIŠE BITI UPUĆIVANI U DRUGE ZDRAVSTVENE USTANOVE, VEĆ ĆE POTPUNU USLUGU DOBITI U STOMATOLOŠKOJ SLUŽBI. TAKOĐE, ZA HITNA STANJA, POPUT KRVARENJA, LEKAR JE, KAO I DO SADA, DOSTUPAN 24 SATA. 

U zaječarskom Zdravstvenom centru je nakon dve godine pauze, zahvaljujući velikom zalaganju menadžmenta ove zdravstvene ustanove, ponovo počeo sa radom Odsek za ortopediju vilica, pa roditelji dece koja imaju problem nepravilnog nicanja zuba, neće više morati da pomoć traže u drugim zdravstvenim ustanovama van Zaječara. Prema rečima specijaliste oralne hirurgije Emilije Stošić, načelnice Službe za stomatološku zdravstvenu zaštitu Zdravstvenog centra u Zaječaru, ova lepa vest obradovala je ne samo roditelje, već i zaposlene na tom odeljenju.

„Na veliku radost dece, roditelja i zaposlenih u stomatološkoj službi, a zahvaljujujući velikom zalaganju menadžmenta zaječarskog Zdravstvenog centra, posle skoro dve godine, ponovo kreće sa radom Odsek ortopedije vilica, u narodu poznatiji kao Odsek gde se deci ispravljuju zubi iliti gde se prave dečije proteze. Na Odseku radi stručni tim predvođen doktorkom Radmilom Milutinović, specijalistom ortopedije vilica, a usluge tog Odseka će biti dostupne ponedeljkom i četvrtkom popodne, dok će utorkom, sredom i petkom, roditelji sa decom, moći da dobiju usluge samo pre podne“, istakla je doktorka Stošić i napomenula da u stomatološkoj službi u Odseku za dečiju preventivnu stomatologiju radi pet lekara, od toga dve doktorke, sprecijalisti preventivne i dečije stomatologije.

„One brinu o zdravlju usta i zuba sve naše dece na teritoriji grada Zaječara, kako dece predškolskog uzrasta, tako i dece školskog uzrasta. Radimo takođe u tri isturene ambulante u gradu, jedna je ambulanta u Medicinskoj školi, koja zbrinjava decu srednjoškolskog uzrasta, druga je u Osnovnoj školi „Ljuba Nešić“, gde se tokom cele nedelje smenjuju dva lekara, dok će treća, nakon raspusta biti otvorena u još jednoj osnovnoj  školi, a sa decom će raditi doktorka Branislava Jovanović“, dodala je Stošić.

Stomatološka služba zaječarskog Zdravstvenog centra ima pokrivene sve specijalnosti stomatologije, od ortopedije vilice, dečije preventivne stomatologije, do bolesti usta i zuba i stomatološke protetike kod odraslih, oralne hirurgije, a sve to ispraćeno rengen dijagnostikom. Dnevno se u toj službi pregleda oko 30 odraslih i 40-ak dece sa područja Zaječarskog okruga.

Drago Andrijević, koga smo zatekli u službi nam je rekao, da je zadovoljan uslugom koju je dobio u državnoj ustanovi, na stomatološkom odeljenju u Zaječaru.

„Došao sam ovde jer imam problem sa zubima i potrebno je neke izvaditi, a imam dobra iskustva iz prethodnog perioda, kada sam ovde dolazio, pa sam zato ponovo i došao. Mogu vam reći da sam zadovoljan uslugom kojom sam dobio ovde“, rekao je Andrijević.

U stomatološkoj službi zaječarskog Zdravstvenog centra, rade 11 lekara, 6 specijlista, 13 stomatoliških sestara, 3 zubna tehničara, dok je jedna doktorka na specijalizaciji u oblasti ortopedije vilica. Takođe, građanima je subotom, od 7.00 do 14.00 sati i nedeljom, od 9.00 do 13.00, dostupan i dežurni lekar, dok je za hitna stanja, poput krvarenja, lekar na raspolaganju 24 sata.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>