Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Lekarska komora Srbije najoštrije osuđuje napad na zdravstvene radnike u Zaječaru
Lekarska komora Srbije najoštrije osuđuje napad na zdravstvene radnike u Zaječaru

Lekarska komora Srbije najoštrije osuđuje napad na zdravstvene radnike u Zaječaru

U Urgentnom centru u Zaječaru u utorak, 29. avgusta, medicinsko osoblje bilo je izloženo brutalnom verbalnom i fizičkom nasilju od strane pacijenta i njegove pratnje, koji su ih vređali, pretili im smrću, a jedan od lekara dobio je i udarac.

Lekarska komora Srbije najoštrije osuđujuće ovaj napad i smatra da mu se treba odgovorno suprotstaviti prijavom događaja, prenosi Tanjug.

Odnedavno je pokrenuta mogućnost onlajn prijave nasilja nad lekarima na zvaničnoj internet stranici i Lekarska komora Srbije je spremna da sve svoje stručne i infrastrukturne resurse stavi na raspologanje lekarima koji se suoče sa nasiljem tokom obavljanja svoje profesionalne dužnosti, stoji u saopštenju.

LKS navodi da se maksimalno zalaže kako bi zdravstveni radnici u Srbiji imali što bezbednije uslove za rad, kroz insistiranje na najoštrijem sankcionisanju nasilnog ponašanja i uvođenju efikasnih preventivnih mera u zdravstvene ustanove kako bi se podigao nivo bezbednosti koji je, smatraju, trenutno na veoma lošem nivou.

„Nasilje nad lekarima ne sme da bude tolerisano i zato pozivamo sve nadležne institucije da zaštite zdravstvene radnike u obavljanju njihove profesije“, navedeno je u saopštenju LKS, koje je potpisao direktor LKS dr Milan Dinić.

Izvor: Tanjug

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>