Najnovije vesti
Home / Donji Milanovac / DEBLJINA LEDA NA DUNAVU DOSTIŽE I 4 METRA -Ledolomci brane Hidroelektranu „Đerdap 1″!
DEBLJINA LEDA NA DUNAVU DOSTIŽE I 4 METRA -Ledolomci brane Hidroelektranu „Đerdap 1″!

DEBLJINA LEDA NA DUNAVU DOSTIŽE I 4 METRA -Ledolomci brane Hidroelektranu „Đerdap 1″!

Dok domaći „Greben“ i potiskivač „Bor“ od leda brane Hidroelektranu „Đerdap 1″, mađarski ledolomci oslobađaju Dunav na severu zemlje.

Tokom dana očekuje se dolazak još dva ledolomca iz Mađarske.

„Trenutno je najkritičnija situacija na rekama. Na pojedinim mestima kao što je daljska krivina na Dunavu led dostiže debljinu i do četiri metra“, rekao je načelnik sektora za vanredne situacije Predrag Marić. Prema njegovim rečima, biće upotrebljen i dron kako bi bolje koordinisali rad mađarskih ledolomaca.

„Do 23. januara se očekuju niske temperature. Kada je reč o rekama u Srbiji, nismo imali godinama ovakvu debljinu leda“, rekao je Marić.

Kod „Đerdapa 1″ nema mnogo leda, ali ga ima u Kazanima gde je led razbijao ledolomac „Greben“, koji se trenutno nalazi u Donjem Milanovcu. On će krenuti tokom dana uzvodno prema Smederevu dok potiskivač „Bor“ ostaje na rumunskoj strani i njegov zadatak je da od leda brani đerdapsku hidroelektranu.

Načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić kaže da je nabavka ledlomaca potrebna i da je ministar Nedimović odlučan da se to što pre uradi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>