Najnovije vesti
Home / Vesti / LED RASVETA DO KRAJA MESECA: Počeli radovi na osvetljavanju dela Miročke ulice i drvenog mosta na Popovoj plaži
LED RASVETA DO KRAJA MESECA: Počeli radovi na osvetljavanju dela Miročke ulice i drvenog mosta na Popovoj plaži

LED RASVETA DO KRAJA MESECA: Počeli radovi na osvetljavanju dela Miročke ulice i drvenog mosta na Popovoj plaži

DRVENI MOST NA POPOVOJ PLAŽI U ZAJEČARU I DEO MIROČKE ULICE BIĆE OSVETLJENI LED RASVETOM, ČIJE ĆE POSTAVLJANJE BITI ZAVRŠENO DO KRAJA OVOG MESECA. RADOVI NA BETONIRANJU STOPA UVELIKO TRAJU, A U NAREDNOM PERIODU BIĆE ISKOPANA I TRASA, KOJA ĆE POVEZIVATI TRAFO STANICE I BANDERE ZA JAVNU RASVETU, A KOJE ĆE BITI POSTAVLJENE U DELU MIROČKE ULICE

Radnici Javnog komunalnog preduzeća „Timok održavanje“ Zaječar počeli su sa radovima na osvetljavanju dela Miročke ulice i drvenog mosta na Popovoj plaži. Rekreativci, posetioci Popove plaže i meštani ovog dela Zaječara neće više most prelaziti u mrklom mraku, niti ići neosvetljenim ulicama, a prema rečima nadležnih, postoji razlog zbog čega do sada nije realizovan taj projekat.

„Mi jesmo najavljivali da će drveni most biti osvetljen tokom letnjih meseci, tada smo i predvideli poziciju u programu poslovanja JKP „Timok održavanje“ za te radove, ali smo kasnije podrobnije sagledali problem meštana tog dela grada, i uvedeli da je suludo uraditi osvetljenje samog drvenog mosta, a nasuprot tome, da deo Miročke ulice ostavimo neosvetljen. Građani tog dela Zaječara tuda prolaze, dosta je mračno, i  zbog toga smo utvrdili da je pametnije povećati poziciju u programu poslovanja za te radove, kako bi i deo Miročke ulice dobio led rasvetu, čime smo i izbegli parcijalne radove“, istakao je v.d. direktora „Timok održavanje“ Vice Lalić.

Nakon što je na poslednjem skupštinskom zasedanju izvršena izmena u programu poslovanja tog javnog preduzeća, prema Lalićevim rečima, sproveden je postupak javne nabavke za kupovinu elektro materijala.

„Nakon javne nabavke, krenuli su radovi na betoniranju stopa za postavljanje bandera. Prve stope su već urađene, a narednih dana će i ostale. Ono što ćemo u narednom periodu takođe raditi, je kopanje trase, kako bi sproveli elektro materijal, od trafo stanice do navedenih lokacija“, dodao je Lalić.

Radovi na osvetljavanju drvenog mosta na Popovoj plaži i dela Miročke ulice, biće završeni do kraja novembra. Vrednost radova je oko 2 miliona dinara.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>