Najnovije vesti
Home / Bor / Led na putevima istočne Srbije -PAZITE KAKO VOZITE!
Led na putevima istočne Srbije -PAZITE KAKO VOZITE!
Foto: Automobil sleteo s kolovoza na putu Zaječar-Negotin

Led na putevima istočne Srbije -PAZITE KAKO VOZITE!

I dalje se nalazimo u periodu kada magla i sumaglica smanjuju vidljivost i utiču na bezbedno odvijanje saobraćaja. Jak jutarnji mraz i niske temperature pretvaraju svaku vlažnu deonicu u led ili izraženu poledicu, na koje se vozači  posebno upozoravaju, navodi se u saopštenju AMSS.

Vozači se upozoravaju  da povedu računa kako voze i da prilagode vožnju i brzinu uslovima na putu.

Magla, mokar kolovoz i poledica razlog su da se i pored redovnih intervencija putara vozači  upozoravaju da voze opreznije i da na put ne kreću bez obavezne zimske opreme, kažu u AMSS.

Oscilacije u temperaturi pored mokrih kolovoza i poledice, donose još jednu opasnost u vožnji, a to su odroni, pre svega na putevima koji prolaze kroz stenske useke i klisure, u planinskim predelima, a ima ih i na ulazu i izlazu iz tunela, upozoraju u AMSS.

Prema izgledima vremena za narednih nedelju dana u utorak ujutro će biti slab i umeren mraz, mestimično magla i niska oblačnost koja će se ponegde u nižim predelima i u Timočkoj Krajini zadržati duže tokom dana.

U večernjim satima na severu i zapadu naoblačenje s kišom i snegom, u toku noći ka sredi i u sredu proširiće se na celu zemlju. Zbog niskih prizemnih temperatura ponegde će se kiša lediti na tlu. Zatim, umereno i potpuno oblačno, uz mogućnost slabih padavina. Jutarnja i dnevna temperatura u manjem porastu.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>