Najnovije vesti
Home / Vesti / KULTURNO LETO U ZAJEČARU POČINJE 21. JUNA KONCERTOM JADRANKE JOVANOVIĆ
KULTURNO LETO U ZAJEČARU POČINJE  21. JUNA KONCERTOM JADRANKE JOVANOVIĆ

KULTURNO LETO U ZAJEČARU POČINJE 21. JUNA KONCERTOM JADRANKE JOVANOVIĆ

OVOG MESECA RAZNOVRSTAN PROGRAM

Povodom “Svetskog dana muzike”, 21. juna, i početka “Zaječarskog kulturnog leta 2019.” na Feliks  Romulijani biće organizovan veliki koncert sa orkestrom “Beogradskih sinfoničara” velike operske dive i primadone  Jadranke Jovanović. Orkestrom diriguje čuveni dirigent i tvorac muzičkih hitova Vojkan Borisavljević, koji je ujedno i napisao i najveći broj aranžmana za ovaj program. Pored prvakinje opera kao solista nastupa i Oliver Njego. Na koncertu “Svetski muzički biseri”, koji traje 90 minuta, čuće se moderni aranžmani uvertire u operu “Karmen”, Šubertova serenada, legendarna “Habanera”…muzika iz filma “Kum”, “Prodavačica ljubičica”, “Historia de un amor”, “Cigani lete u nebo”, “Mamma mia” (ABBA)….kao i evergrin hitovi poput “April u Beogradu”, “Ti si mi u krvi”, “Ljubav je samo reč” i drugi. Koncert počinje u 20 sati a grad će za sve zainteresovane organizovati od 19  sati  besplatan autobuski prevoz do Carske palate na Feliks Romulijani. Koncert organizuje Narodno pozorište Timočke Krajine-Centar za kulturu „Zoran Radmilović“.

Za juni mesec je planiran bogat program, pored predstava i koncerata i više manifestacija.

Ovaj mesec je počeo manifestacijom Dani Adama Bogosavljevića i dečijom predstavom Crvenkapa. 8. juna je Tango vikend od 20 sati na  Romulijani, 10. juna je u Zaječaru koncert Vlada i Bajka, 11. je manifestacija Halovo u pesmi i igri i predstava u zaječarskom Pozorištu Djelem, djelem. Koncert etno grupe „Djurdjevak“ i grupe „Haralampije“ je 13. juna, a narednog dana izložba slika Miloša Šobajića na Romulijani. Za 15. juni je planirana predstava Uspavana lepotica u Maloj Jasikovi u Domu  kulture. „San o Mileni“ – Priča o Mileni Pavlović Barili je 17.juna, promocija knjige „Pod prekornim pogledom istorije“ Radovana Kalabića je 19, Sabor kosovskih Srba u Zvezdanu je 21. i 22. juna, Centar za tradicionalne umetnosti – CTU „Koreni“ ima koncert 23, dok je za naredni dan planiran koncert na Trgu oslobođenja Dinamika mjuzik kvarteta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>