Najnovije vesti
Home / Kultura / Kulturni Centar „Art & Soul za kratak vremenski period okupio veliki broj dece
Kulturni Centar „Art & Soul za kratak vremenski period okupio veliki broj dece

Kulturni Centar „Art & Soul za kratak vremenski period okupio veliki broj dece

U Zaječaru je nedavno počeo sa radom Kulturni Centar „Art & Soul“. Za kratak vremenski period, okupljen je veliki broj dece i omladine koja pohađaju kreativne radionice. Formiran je press tim koji će redovno izveštavati medije o svim događajima u „Art & Soul“ studiju.

U okviru centra postoji više kreativnih radionica, napominju u „Art & Soul“.

„Imamo Dramski studio „Pozorištance“, gde kroz kreativan pristup deci i omladini, prvenstveno radimo na oslobađanju kreativnih dečjih potencijala i podsticanju slobodnog kreativnog mišljenja kod dece i omladine, zatim oslobađanja deteta u govoru, prostoru i pokretu, rad na govornoj radnji i sposobnosti lepog izražavanja. Predavači su Jelena Rajić, diplomirana glumica i Vujadin Milošević, diplomirani glumac“, kažu u „Art & Soul“.

U Kulturnom centru postoji Škola slikanja, crtanja i stripa “ Rajački“. Škola crtanja, slikanja i stripa obuhvata učenje crtanja i sikanja na klasičan akademski način.

„Započinjemo sa savladavanjem osnovne crtačke veštine, nakon čega se polaznik postepeno uvodi u slikarstvo. Daljim bavljenjem, vodimo polaznika u postupno osamostaljivanje i formiranje vlastitog slikarskog sveta. Radi se u malim grupama u ležernoj atmosferi sa puno pozitivne energije. Predavači su Mirko Stokić i Dragan Stokić „Rajački“.  Zatim, tu je i Muzička radionica „kUkulele“. Bez obzira koliko imate godina, da li ste početnik ili već svirate, da li želite da naučite samo akorde pop i rok pesama ili ozbiljnije kompozicije i sola, pozivamo vas da nam se pridružite. Sve što je potrebno jeste da imate volju da naučite, ostalo je naša briga. Predavač je muzičar prof. Nikola Bucko Milošević“, dodaju u centru.

Takođe, u centru postoji BrainOBrain – program namenjen deci od 4 do 14 godina koji se bavi mentalnom aritmetikom. Koristimo aritmetičke veštine za razvoj mentalnog razvoja dece, brojeve koristimo za rast produktivnosti mozga i povećanje umstvene moći.

Primenuje se VAK metodologija (Visual,Aritmetic,Kinestetik). To je metodologija koja se primenjuje na Abakusu i pomaže da se povezuju sinapse izmedju leve i desne hemisfere mozga. Koristi se i NLP (Neuro Lingvistic Programing) metodologiju za decu. To je grana psihologije koja vas uči kako da bolje komunicirate sa sobom i okolinom.

One comment

  1. Zašto deca onda idu u školu kad sve imamo u radionicama???

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>