Najnovije vesti
Home / Zaječar info / Kros serija RTS-a: Zaječar sutra domaćin deci iz cele Srbije ali i atletičarima iz Kenije, Moldavije, Mađarske…
Kros serija RTS-a: Zaječar sutra domaćin deci iz cele Srbije ali i atletičarima iz Kenije, Moldavije, Mađarske…

Kros serija RTS-a: Zaječar sutra domaćin deci iz cele Srbije ali i atletičarima iz Kenije, Moldavije, Mađarske…

Najmasovnija sportska manifestacija, Kros RTS-a, biće održana sutra, 14. oktobra u gradu na Timoku.

Zaječar, šestogodišnji pobednik u organizovanju Krosa RTS-a, biće domaćin dece iz cele Srbije ali i atletičarima iz Kenije, Moldavije, Mađarske, Bosne i Heregovine i drugih zemalja.  Kros RTS-a ove godine će na gradskom Hipodromu, otvoriti predškolci, u 9 sati i 50 minuta, trčeći stazom dugom 200 metara a prema rečima organizatora, ovoj sportskoj priredbi prisustvovaće i najveća atletska legenda Dane Korica i  proslavljena srpska atletičarka Amela Terzić. 

Nakon održane Kros serije RTS-a u Rekovcu i Šapcu, na red je došao Zaječar, šestogodišnji pobednik u organizovanju Krosa. U 26 trka koje su na programu ovogodišnjeg krosa, trčaće učenici osnovnih i srednjih škola, a na programu je i trka seniorki „Vera Nikolić“, kao i seniora „Franjo Mihalić“.

Osnivač Krosa RTS-a Stevan Kovačević je na konferenciji za novinare, povodom sutrašnjeg svečanog otvaranja Krosa, izrarzio zahvalnost gradu Zaječaru što je prepoznao da je ova priredba glavni pokazatelj mladima, da ne treba da izaberu ulicu, već sport.

„Zaječar sa svojim Sportskim savezom i Atletskim klubom „Mladost“ udario je temelje atletici i verujem da će Zaječar sutra postati centar atletike kada je istočna Srbija u pitanju. Mi kada smo pre mnogo godina došli ovde nismo ni znali da u Zaječaru postoji atletski klub, koji danas beleži fantastične rezultate. Prošle subote u Šapcu, Zaječar je osvojio mnogo medalja u konkurenciji pionira što govori o značaju atletike u ovom gradu“.

Predsednik Skupštine grada Zaječara Stefan Zankov je istakao značaj ove manifestacije za grad i rekao da je glavni cilj da se deca sklone sa ulica i sa terena koji su loši za njih i njihovu budućnost.

„Naša želja je da kao i ranijih godina budemo dobri domaćini. Devet godina je grad Zaječar je organizator Krosa Rts-a i koliko značaj pridajemo ovoj manifestaciji pokazuje i činjenica da smo šest puta bili proglašeni za najboljeg organizatora i ne vidim nijedan razlog da ove godine bude drugačije. Grad Zaječar ulaže, podstiče, podržava sve sportske manifestacije ali ovu posebnu. Znamo da je prošle godine bilo preko 1.500 učesnika i to je za nas velika stvar i naša ideja je da decu sklonima sa terana koji nisu sportski i koji su loši za njih“, rekao je Zankov.

Igor Božinović, generalni sekretar Sportskog saveza grada Zaječara je istakao da će se i ove godine Zaječar potruditi da opravda titulu najboljeg organizatora.

„Dajemo predlog da od naredne godine razmatramo to da ne bude vise Kros serija, već da to bude Kros liga, da radimo četiri manifestacije u jesen i četiri manifestacije u proleće i da time vežemo Srbiju jer smatram da ćemo iz kvantiteta izvući kvalitet što se tiče atletike. I ja pokrećem pitanje za razne naredne debate o tome da to u budućnosti, kao što sam rekao bude Kros liga“, istakao je Božinović.

Jasna Vasić, načelnica Školske uprave u Zaječaru je istakla da su prošle godine učestvovala deca iz celog regiona, iz osam opština i da se nada da će ih ove godine biti još više.

„Mi smo ove godine prvi put okupili sve direktore osnovnih i srednjih škola, održali smo sastanak sa njima i imamo čvrtso obaćenje svih lokalnih samoouprva da će ove godine biti više dece, nego prošle godine i da će svaka škola poslati bar jedan autobus dece“.

Valjevska pivara je ove godine generalni sponzor Krosa RTS-a svi učesnici će moći da se osveže sokovima ovog poznatog brenda.

„Valjevska pivara ima društvenu odgovornost prema omladini i nastoji, da ih kroz organizaciju Krosa, uvede u sport i usmeri na pravi put“, istakla je Slavica Tomašević, direktorka Valjevske pivare.

One comment

  1. Ne znam ko je pisao ovaj tekst ali što se tiče podrške sportskog saveza atletskom klubu sve je laž, klub od saveza zadnje tri godine nije dobio ni dinara,a takođe nije istina da je na krosu u Šapcu osvojeno mnogo medalja,osvojena je jedva jedna medalja. Nije lepo da se pogrešne informacije šire ! pozdrav .!

    Mladost !

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>