Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Kros RTS-a u Zaječaru: Kroz cilj prošlo 2059 učesnika -Pobednici seniorskih trka Novopazarka i Kenijac
Kros RTS-a u Zaječaru: Kroz cilj prošlo 2059 učesnika -Pobednici seniorskih trka Novopazarka i Kenijac

Kros RTS-a u Zaječaru: Kroz cilj prošlo 2059 učesnika -Pobednici seniorskih trka Novopazarka i Kenijac

Zaječar je i ove godine bio domaćin najmasovnijeg sportskog takmičenja u Srbiji Krosa RTS-a.

Bilo je uživanje biti u subotu na zaječarskoj Kraljevici. U 26 trka kroz cilj je prošlo 2059 trkača iz Srbije i inostranstva, od predškolskog uzrasta do seniorske kategorije.

Novopazarka Amela Terzić i Kenijac Nelson Kipkogei pobednici su seniorskih trka.

Mnogi velikani atletske scene bili su prisutni proteklog vikenda u Zaječaru, među kojima su Dane Korica i Dragan Zdravković koji su bili impresionirani masovnošću takmičenja, besprekornom organicazijom, ali i kvalitetom svih trka.

Prema rečima osnivača Krosa RTS-a Stevana Kovačevića, više od 85% sadašnjih reprezentativaca poniklo je na krosu RTS-a. Zaječar je inicijator transformacije ovog krosa. Istakao se idejama, kvalitetom i masovnošću, a to je zadržano do danas. Zaječar je inače šestogodišnji pobednik u organizovanju krosa RTS-a. I ove godine bio je domaćin dece iz cele Srbije ali i atletičarima iz mnogih drugih zemalja. Kros RTS-a su na gradskm Hipodromu otvorili predškolci trčeći stazom dugom 200 metara.

Na sportskom poligonu na Kraljevici okupio se i veliki broj gledalaca i gotovo svi čelnici Zaječara. Gradonačelnik Boško Ničić je i tu priliku iskoristio da najavi izgradnju Atletskog stadiona, koji je njegov tim započeo pre više godina, a zaustavili oni koji su ih nasledili u prethodnom mandatu.

“Zaječar je grad sporta, oduvek se time ponosio. Izgradili smo brojne objekte, tako ćemo i nastaviti. Naravno da nam je Atletski stadion jedan od prioriteta”, rekao je Ničić.

„Radimo danonoćno, želimo da povratimo gradu i slavu rukometa i slavu fudbala. Atletika, tj. trčanje, i te kako doprinosi razvoju svakog sporta”, dodao je Ničićev pomoćnik za sport i omladinu Milan Stanković, nekada i sam vrhunski rukometaš.

Igor Božinović, generalni sekretar Sportskog saveza Zaječara je rekao da je grad Zaječar ponosan na jednu ovakvu manifestaciju.

“Imamo podršku grada i za Kros RTS-a, ali i za sve druge značajne sportske akcije”, rekao je Božinović, čovek koji je i direktno uticao na sadašnji izgled Krosa RTS-a.

Zaječar je i ove godine opravdao titulu najboljeg organizatora Kros serije RTS-a, čija će završnica biti u Vrbasu, u subotu, 21. oktobra.

Da bi ova priredba bila masovna, pobrinula se Školska uprava Zaječar.

“Ministar prosvete Mladen Šarčević uputio je poziv đacima koji vole sport da izadju i nadmeću se. Ja sam svim direktorima škola, u celom regionu od osam opština, to i obrazložila. I vidite, odziv je odličan!”- s radošću je govorila Jasna Vasić, načelnica Školske uprave.

Organizator ove sportske manifestacije je Sportski savez Grada Zaječara, a generalni pokrovitelji su Ministarstvo omladine i sporta i Ministarstvo prosvete. Kros serija RTS-a održana je pre Zaječara u Rekovcu i Šapcu, a poslednja ove sezone će biti održana 21. oktobra u Vrbasu.

Foto: krosrts.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>