Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Krivolov! Na Grliškom jezeru zaplenjene mreže i čamac na naduvavanje!
Krivolov! Na Grliškom jezeru zaplenjene mreže i čamac na naduvavanje!

Krivolov! Na Grliškom jezeru zaplenjene mreže i čamac na naduvavanje!

Sinoć su u redovnoj kontroli Grliškog jezera zatečena dva počinioca u nedozvoljenim radnjama.  

-Naime, kod lica koja su zatečena na ribolovnoj vodi sa jasnom namerom krivolova, pronađene su dve mreže dužine od oko 150 m kao i čamac na naduvavanje. Lica su bila i bez dozvole za obavljanje rekreativnog ribolova, kažu u „Zajednici  ribolovaca Timočka krajina“.

Protiv ovih lica biće podnete prekršajne prijave, a u saoštenju Zajednice ribolovaca se navodi i da je sada vreme lovostaja za većinu ribljih vrsta kao i da je upotreba čamaca na jezerima zabranjena do 1.juna. Kaznene odredbe za ovakve prekršaje ogledaju se u novčanom iznosu od 5,000 do 150,000 dinara.

„Zajednica ribolovaca „Timočka krajina“ apeluje na sve ribolovce da prijave bilo koju nedozvoljenu radnju koju primete na našim rekama i jezerima kancelariji na tel. 441 -003.

Iz Zajednice podsećaju i da su kontrole ribočuvarske službe pojačane što zbog mresta, što zbog lovostaja, tako da će svi eventualni počinioci u nedozvoljenim radnjama biti najstrožije sankcionisani.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>