Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Kreće PAKAO: RHMZ upozorava na VISOKE temperature
Kreće PAKAO: RHMZ upozorava na VISOKE temperature

Kreće PAKAO: RHMZ upozorava na VISOKE temperature

U Srbiji će danas biti sunčano i veoma toplo, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.
Vetar će biti slab i umeren, jugoistočni. Najniža temperatura kretaće se od 16 do 23, najviša od 34 do 37 stepeni.

Prvog avgustovskog dana u Zaječaru sunčano i veoma toplo, najviša dnevna temperatura 38 stepeni. Od sutra još toplije, sa temperaturama do 40 stepeni.

Dalјi porast temperature vazduha može usloviti pojačanje tegoba kod većine hroničnih bolesnika i zbog toga im se savetuje opreznost. Kod meteoropata su mogući glavobolјa, iscrplјenost i poremećaja sna.
Preporučuje se izbegavanje boravka na otvorenom u najtoplijem delu dana, primena adekvatne zaštite od UV zračenja, kao i smanjenje fizičkih napora.

Prema poslednjim podacima Uprave granične policije, na našim graničnim prelazima za putnička vozila jutros nema dužih zadržavanja od 30 minuta, a na prelazu Gostun na izlazu iz Srbije saobraćaj je pojačan i trenutno su zadržavanja oko 30 do 60 minuta.
Tokom dana očekuju se zadržavanja i na Batrovcima sa Hrvtaskom, Horgošu sa Mađarskom, Gradini sa Bugarskom kao i Preševu sa Makedonijom, saopštio je AMSS.
Vozače ovoga jutra očekuje umereniji intezitet saobraćaja, koji se na autoputevima i glavnim magistralnim putnim pravcima odvija bez vanrednih zastoja i prekida.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>