Najnovije vesti
Home / Ritam grada / KRALJEVICA DOBIJA LEPŠI IZGLED!
KRALJEVICA DOBIJA LEPŠI IZGLED!

KRALJEVICA DOBIJA LEPŠI IZGLED!

U ZAJEČARSKOJ PARK ŠUMI KRČI SE ŠIBLJE I UREĐUJE TRIM STAZA!

Zaposleni u radnoj jedinici Zelenila Javnog komunalnog preduzeća „Higijena“ uveliko uređuju park šumu Kraljevica.
U prethodnom periodu sređeno je 15 kilometara pešačkih staza, na potezu od Doma zdravlja i bolnice a zatim i deo prema spomeniku Vešala. Tačnije, uređena je glavna protivpožarna pruga do fakulteta i do parkinga kod Vešala. Sada je počelo i uređenje trim staze i celog poteza Logorište. Ovi poslovi spadaju u redovne i oni se obavljaju dva puta godišnje, u rano proleće i u jesen.

Ovih dana uređuje se lokacija iznad spomenika Ljuba Didić.

„Ovaj deo, gde je trim staza, je i najposećeniji u park šumi pa se ova površina i najpre radi. Poslovima koje smo počeli letos i ovim sada zaokružujemo jednu sezonu sređivanja park šume. U planu je da se odradi još jedan deo kod spomenika Vešala i to je nešto što je planirano do kraja sezone, odnosno do kraja ove godine. Ono što se zimi radi na Kraljevici je otklanjanje nekih oborenih stabala kojih ovde ima puno. I to je neki plan kad imamo mirnu sezonu bez vegetacije“, kaže Dobrila Radosavljević, šef RJ Zelenilo.

Ove godine Kraljevica nije pošumljavana, ali je to plan za narednu godinu.
„Neki zahvat pošumljavanja planiran je za proleće naredne godine i to u skladu sa šumskom prirodnom osnovom i Pokretom gorana“, ističe Radosavljević.

http://radiomagnum.rs/wp-content/uploads/2017/09/Uradjivanje-Kraljevice-2.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>