Najnovije vesti
Home / Boljevac / Košarka: CILJ VISOK KAO RTANJ
Košarka: CILJ VISOK KAO RTANJ

Košarka: CILJ VISOK KAO RTANJ

Nastavlja se prvenstvo košarkaša Druge lige Srbije. Boljevački košarkaši, drugoligaški debitanti, 14. januara biće domaćini Mladosti iz Smederevske Palanke.

Rtanj iz Boljevca, svoju prvu prolećnu utakmicu igra sutra u 18 sati u sportskoj hali u Boljevcu,  sa konkurentom u borbi za opstanak, Mladošću iz Smederevske Palanke. Biće to utakmica odluke za oba rivala.

Boljevčani su jesen završili na 12. mestu sa 17 bodova, a Palančani sa dva boda više na 9. mestu. Jesenji rezultat je bio 72:57 za Mladost. To je bio težak startni poraz košarkaša Rtnja, matičnog kluba, srpskog reprezentativca Bobana Marjanovića, sada igrača najjače profesionalne lige u svetu. Šta hoće i mogu njegovi bivši klupski drugovi u nastavku prvenstva, pitali smo predsednika KK Rtanj Milana Grbovića:

- Mi jesmo debitanti u ovoj ligi i u nezavidnom smo položaju. Treba nam mnogo bodova i pobeda u nastavku prvenstva. Cilj nam je najviši, viši od Rtnja. Da bi obezbedili opstanak potrebno nam je najmanje 8-9 pobeda u prolećnom delu prvenstva, s obzirom da se za opstanak bori pola lige. Mi se nadamo da možemo do krajnjeg cilja, opstanka u durgoligaškom društvu. Svesni smo da će biti teško, ali se nadamo najboljem.“

I stvarno će košarkašima Rtnja biti vrlo teško, jer su u grupi sa još dva konkrenta (Kolubara i Futog) sa 17 bodova, a od ispadanja strahuje i užička Sloboda sa 20 bodova, tri više od Boljevčana.

Utakmica Rtanj – Mladost igra se sutra u 18 sati u hali u Boljevcu, a sudiće je Milićević i Đurić iz Kruševca i Mažić i Svrkota iz Beograda.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>