Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Konkursi u okviru Zimanovog fonda biće predstavljeni u ponedeljak u Omladinskom centru
Konkursi u okviru Zimanovog fonda biće predstavljeni u ponedeljak u Omladinskom centru

Konkursi u okviru Zimanovog fonda biće predstavljeni u ponedeljak u Omladinskom centru

ZIman u saradnji sa Zaječarskom inicijativom, Fondacijom Iskorak i Nacionalnom zadužbinom za demokratiju, u ponedeljak, 4. decembra, u Omladinskom centru u Zaječaru, predstaviće konkurse u okviru svog Fonda za mlade. Tom prilikom će biti predstavljeni prioriteti programa, procedure konkursa i smernice za popunjavanje formulara.

Cilj ZIman – ovog fonda za mlade je da se pruži podrška mladim ljudima da pokreću inicijative koje vode ka pozitivnim promenama u lokalnim zajednicama i doprinose razumevanju odgovornog i aktivnog učešća mladih u demokratskom životu.

Svoje ideje o tome kako da se rešavaju postojeći problem i potrebe, organizacije će moći da predlože do 20. decembra ove godine, kada je krajnji rok za konkurisanje.

Sredstva su namenjena udruženjima građana registrovanim prema Zakonu o udruženjima koja imaju iskustva u radu sa mladim ljudima i koja su do sada učestvovala u realizaciji barem jednog projekta. Ukupna raspoloživa sredstva u okviru programa iznose 15.000 američkih dolara u dinarskoj protivvrednosti. Maksimalni iznos za koji organizacije građanskog društva mogu da konkurišu je 3.000 američkih dolara, dok minimalna svota iznosi 1.000 američkih dolara u dinarskoj protivvrednosti.

Početak prezentacije zakazan je za 13 sati.

Celokupna konkursna dokumentacija i druge važne informacije se mogu naći na web adresi www.ziman.rs ili na brojeve telefona 019 440 225 ili 060 7 444 006.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>