Najnovije vesti
Home / Vesti / Konkurs MUP-a Srbije: Za poslove policajca priliku dobija 10 Zaječaraca
Konkurs MUP-a Srbije: Za poslove policajca priliku dobija 10 Zaječaraca

Konkurs MUP-a Srbije: Za poslove policajca priliku dobija 10 Zaječaraca

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije raspisalo je konkurs za prijem tri klase od ukupno 460 polaznika u Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici. Na konkursu za poslove stručnog osposobljavanja za poslove uniformisanog policajca – priliku će dobiti 10 polaznika iz Zaječara. 

Reč je o konkursu za stručno osposobljavanje za poslove  uniformisanog policajca u šest policijskih uprava i to za 400 polaznika za beogradsku policiju, 20 za nišku i po deset za policijske uprave u Pančevu, Zaječaru, Pirotu i Zrenjaninu. Obuka traje godinu dana i sprovodi se sukcesivno po klasama.

Izbor polaznika za obuku u Centru  za osnovnu policijsku obuku obaviće sedmočlana komisija, koju imenuje ministar unutrašnjih poslova. Procedura traje od jednog do tri dana, u zavisnosti od rezultata ostvarenih prvog i drugog dana. Lekarski pregled se sastoji iz opšteg i specijalističkog, kao i testa na drogu. Kandidati moraju da polažu prijemni ispit, koji se sastoji iz provere jezičke kulture i pravopisa, provere psihološkog i bazično-motoričkog statusa i intervjua.

Kandidati koji budu pozvani na prijemni ispit moraju sami da snose troškove puta, boravka i lekarskog pregleda.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>