Najnovije vesti
Home / Društvo / Konferencija za novinare Koalicije „Pobeda za naš grad -Dr Nenad Ristović“ -IZBORI PROTEKLI U FER I KOREKTNOJ ATMOSFERI, SADA TREBA REŠAVATI PROBLEME
Konferencija za novinare Koalicije „Pobeda za naš grad -Dr Nenad Ristović“ -IZBORI PROTEKLI U FER I KOREKTNOJ ATMOSFERI, SADA TREBA REŠAVATI PROBLEME

Konferencija za novinare Koalicije „Pobeda za naš grad -Dr Nenad Ristović“ -IZBORI PROTEKLI U FER I KOREKTNOJ ATMOSFERI, SADA TREBA REŠAVATI PROBLEME

Povodom juče održanih izbora za članove saveta mesnih zajednica danas se preliminarnim rezultatima oglasila Koalicija „Pobeda za naš grad -Dr Nenad Ristović“.

Ova koalicija je učestvovala na izborima u pet gradskih mesnih zajednica na kojima, kako je rečeno, glasačko pravo ima 70 odsto građana na teritoriji Grada Zaječara. Od pet mesnih zajednica, ova politička opcija je, prema preliminarnim rezultatima koje je danas saopštila, odnela pobedu u četiri, u MZ Timok, MZ Kraljevica, MZ Karađorđev venac i MZ Nikola Pašić. U MZ Kotlujevac nisu pobedili, ali su ovom prilikom čestitali pobednicima. I u ovoj koaliciji su zadovoljni rezultatima.

Miloš Stojadinović je tom prilikom naglasio da su  izbori protekli u fer i korektnoj atmosferi.

„Posle dužeg vremena nismo imali ni džipove, ni batinaše, ni pritiske i stvarno bih voleo da se takva praksa nastavi na teritoriji grada Zaječara što se tiče izbora, da izbori ne budu više ratna zona, nego da biračka mesta budu mesta gde građani slobodno izražavaju svoju biračku volju kao što su to uradili juče“, rekao je Stojadinović obraćajući se novinarima.

Novinarima se obratio i Dr Nenad Ristović koji je istakao da ovi izbori predstavljaju jedne od najbitnijih izbora koji se održavaju, jer se glas daje onom kome se veruje.

„Na ovim izborima mi smo kandidovali ljude koji su poznati u svojoj ulici, svojoj mesnoj zajednici, u ovome gradu i Timočkoj krajini i zato je naš rezultat takav. Po prvi put se, nakon dužeg niza godina, glasalo tako što su ljudi zaokružili onoga kome veruju. Zahvalio bih se svim građanima na hrabrosti, istrajnosti i na obavezu koju su svima nama zadali time što su nam svoj glas poverili. Nismo euforični i nismo proslavljali iako i u našem nazivu stoji pobeda. Za nas je pobeda obaveza. Svi koji su ušli u savet predstavljaće sve sugrađane nezavisno od političke opredeljenosti, boje, rase, zanimanja… Izbori su protekli korektno a birački odbori su radili onako kako to zaslužuju građani. Nije bilo ni jedne primedbe niti ekcesa. Iako možda različito razmišljamo moramo da delujemo tako da našoj deci ostavimo što manje problema, a što bolju budućnost“, rekao je Ristović.

Prema preliminarnim rezultatime ove političke opcije u prvoj mesnoj zajednici Koalicija „Pobeda za naš grad -Dr Nenad Ristović“ osvojila je 67% mandata, u drugoj mesnoj zajednici 67%, u trećoj 60%, u četvrtoj 55%, u petoj mesnoj zajednici 20% mandata.

Ristović je na konferenciji naveo i da se primat mora dati ljudima, a ne strankama i da je zato njihov uspeh na ovim izborima mnogo veći i značajniji.

„Od danas moramo da krenemo u formiranje saveta mesnih zajednica. Ima mnogo problema koje moramo sagledati adekvatno i gde moramo uključiti i one ljude koji ne žele da se bave politikom ali su stručni. Ovi izbori su pokazali mnogo toga i najbolje bi bilo za građane da oni svoju volju još jednom potvrde i da u najkraćem roku budu raspisani vanredni lokalni izbori, kazao je Ristović koji je i zahvalio svim glasačima.

O tome dali će oni koji su bii na listi za članove saveta mesnih zajednica vratiti odborničke mandate Ristović je podsetio da je takvih primera već bilo.

„Mi ćemo se obratiti telu koje je za to nadlležno“, kazao je Ristović. Iz ove koalicije smatraju ipak da tu nema nikakvog sukoba interesa.

 

3 comments

  1. Kakav problem ima opozija ako su rezultati potpuno jasni.Ponovo pokušavate da zavijete u foliju realnost.Boško je pokazao koliko vredi i koliko ga narod ceni.

  2. господо из ОПОЗИЦИЈЕ, КОАЛИЦИЈА: НАША КУЋА ЗАЈЕЧАР (СНС, СПС, ЈС, ПСС) – БОШКО НИЧИЋ , освојила је убедљивих 86,7% мандата у градским и сеоским МЗ ! То су изборни резултати и једина истина. Власт у Зајечару је апсолутно легална и легитимна и израз изборне воље грађана Зајечара а сад збогом до следећеих избора (редовних, за пар година)!

  3. Sve ste lepo objasnili,osim jedne činjenice da ste malo obmanuli te iste građane koje „branite“. Zaboravljate samo da je vlast u Zaječaru prekrojena na osnovu izborne volje građana. Zaječarci su vratili Boška na čelo gradda jer brine o njima i njihovim interesima i da je to njegova najveća snaga i oružje protiv vaših laži i kleveta!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>