Najnovije vesti
Home / Sport / Konferencija klubova Okružne lige Zaječar: START 25. AVGUSTA
Konferencija klubova Okružne lige Zaječar: START 25. AVGUSTA

Konferencija klubova Okružne lige Zaječar: START 25. AVGUSTA

# Vanredna kola biće 4. i 9. i igraće se u sredu 12. septembra, odnosno 10. oktobra.

Članovi Konferencije klubova Okružne lige Zaječar izvukli su, u četvrtak, takmičarske brojeve po Bergeru i odredili parove za prvenstvenu sezonu 2019/2020. Iako svi nisu zadovoljni što liga ima 18 klubova, jer će povećati troškove klubova, jedinstveno je mišljenje da se očekuje izuzetno zanimljivo takmičenje. Prevashodno jer liga, bar prema učesnicima, nije odavno bila toliko jaka, a i zato što su mnogi klubovi ove godine svoje redove pojačali sa dosta iskusnih profesionalnih igrača.

Prvenstvo kreće u subotu, 25. avgusta u 17 sati, odigravanjem utakmica u Velikoj Jasikovi i Grljanu, dok će preostalih sedam susreta biti igrani dan kasnije u isto vreme. Vanredna kola biće 4. i 9.  a njihovo odigravanje planirano je za sredu 12. septembra, odnosno 10. oktobra. Po ovom rasporedu, poslednje, 17. kolo jesenjeg dela prvenstva igralo bi se prvog vikenda u decembru.

Da li će start biti po planu, znaće se naradne nedelje, jer su neki klubovi najavili mogućnost odlaganja prvih utakmica. Stav Izvršnog odbora FSZO je da ubuduće zahtevi moraju biti potpisani i overeni, poslati u propisanom roku i uz pismenu suglasnost kluba sa kojim treba da se igra utakmica. Klubovi su, takođe, upoznati i sa stavom IO da i sve primedbe na regularnost takmičenja, sugestije i predlozi moraju biti u piosmenoj formi, potpisani i overeni od strane organa kluba i u razumnom roku u odnosu na nepravilnost upućeni direktno Odboru. Želja je da se, kako je rečeno, kroz maksimalno poštovanje zakona fudbal i takmičenje vrate svom izvoru – sportu pre svega. Samo tako moći će da se pomogne svima, od klubova preko jačanja sudijskog kadra do institucija u opštinama i okrugu.

Parovi 1. kola: 25/26 avgust u 17 sati: Velika Jasikova – Rgotina, Rudar Vrška Čuka – 019, Omladinac – OFK Rtanj, Bučje – Malinik,  Radnički 1946 (Lubnica) – Sloga, Mladost – Midžor, Trebič – Ozren, Kosovo – Knjaz, Osnić – Graničar.

 A.R.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>