Najnovije vesti
Home / Sport / Konferencija klubova FS Zaječarskog okruga: U ČETVRTAK ŽREBANJE PAROVA
Konferencija klubova FS Zaječarskog okruga: U ČETVRTAK ŽREBANJE PAROVA

Konferencija klubova FS Zaječarskog okruga: U ČETVRTAK ŽREBANJE PAROVA

# U koliko se klubovi slože, sezona kreće 17. avgusta i do 24. novembra odigraće se 15 redovnih kola i dva kruga Kup utakmica

Za četvrtak je u Zaječaru zakazana sednica Konferencije klubova Okružne lige. Na njoj neće biti predstavnici Mladosti iz Sumrakovca i Rgotine, koji su prošle sezone brisani iz takmičenja zbog neodigravanja utakmica, te zaječarski „OFK 019″, koji se kao prvak od jeseni takmiči u Zoni „Istok“. Kako ni jedan klub ne ispada u niži rang, liga će imati 16 ekipa, jer je prvak Opštinske lige Sokobanja, „Hajduk“ iz Rujevca, prijavio svoj nastup. Ostali klubovi su: FK „Pro Rudar“ iz Podvisa (bivše „Bučje Podvis“), “Knjaz” Trgovište, “Midžor” Kalna, “Sloga” Minićevo, “Omladinac” Grezna, “Trebič” i „Ozren“ iz Soko Banje, “Osnić” Osnić, “Malinik” Podgorac, OFK “Rtanj” Boljevac, „Velika Jasikova“, “Kosovo” Zvezdan, “Rudar Vrška Čuka” Grljan, “Graničar” Veliki Izvor i „Radnički 1946″ iz Lubnice. Kako je u junu predložio Izvršni odbor FSZO, učešće klubova u novoj sezoni zavisiće od toga da li su izmirili sve zaostale obaveze prema savezu i takmičarskim organima.

Konferencija treba da se izjasni o predlogu da sezona 2019/2020 startuje za vikend 17. i 18. avgusta i igra se bez vanrednih kola do 23. i 24. novembra. Ove jeseni bila bi i dva kola Kup takmičenja. Najvažniji zadatak sastanka  u četvrtak je da se žrebuju startni brojevi, odnosno odrede takmičarski parovi i vreme i mesto odigravanja svoj 15 kola jesenjeg dela prvenstva.

Na sastanku će klubovi biti obavešteni i o obavezama da do starta prvenstva budu održani seminari za sudije i službena lica, te u septembru vanredni seminar za trenersku C licencu, kako ni jedan klub ne bi bio u situaciji da zbog nepoštovanja propisa bude isključen iz takmičenja. Takođe će biti reči i o predloženim spiskovima sudija, posmatrača, delegata i ostalih službenih lica na utakmicama od republičkog do okružnog ranga, kao i da li će biti organizovana međuregionalna liga Bor – Zaječar za mlađe kategorije.

A.R.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>