Najnovije vesti
Home / Kultura / NE PROPUSTITE koncert gudačkog kvarteta „Anime“ i pijanistkinje Tee Andrijić u Zaječaru
NE PROPUSTITE koncert gudačkog kvarteta „Anime“ i pijanistkinje Tee Andrijić u Zaječaru

NE PROPUSTITE koncert gudačkog kvarteta „Anime“ i pijanistkinje Tee Andrijić u Zaječaru

U Zaječaru će 23. januara celovečernji koncert prirediti pijanistkinja Tea Andrijić i gudački kvartet Anime.

Koncert će biti održan u sali muzičke škole „Stevan Mokranjac“, a na programu su dela Gustava Malera i Johanesa Bramsa. Početak koncerta zakazan je za 20 sati.

Gudački kvartet „Anime“ čine violinistkinje Dušica Mladenović i Mina Mladenović, violistkinja Marina Popović i violončelistkinja Teodora Nikolić.

Sastav postoji od februara 2013. godine i izvodi dela klasične muzike. Prvi zajednički nastup imale su na koncertu povodom svečanog otvaranja takmičenja „Mladi virtuoz“ u MŠ „Petar Konjović“ u Beogradu. 2014. godinu je obeležio niz celovečernjih koncerata po gradovima Srbije, u Beogradu, Zaječaru, Čačku. Imale su zapažena gostovanja u emisiji “Susretanja”, nastup na festivalu FRONT i nastup na koncertu povodom 45. rođendana „Radio 202“ koji je uživo prenošen u okviru emisije Dragstor ozbiljne muzike. U decembru 2014. članice kvareteta su realizovale prvi samostalni projekat „Beograd voli klasiku“ u okviru koga su održani koncerti i predavanja za decu u Kulturnom centru Čukarica i Domu kulture Studentski grad.

Tea Andrijić (Beograd, 1987) je završila Osnovnu i SMŠ Mokranjac u klasama prof. Tijane Dimitrijević i prof. Esme Musić. Diplomirala je na FMU u Beogradu (2009) u klasi prof. Ninoslava Živkovića na Odseku za klavir.

Tokom školovanja je učestvovala na republičkim i međunarodnim takmičenjima na kojima je osvajala brojne nagrade, među kojima su prve nagrade na Republičkom takmičenju u Beogradu (2001), na Internacionalnom takmičenju Bijenale u Kragujevcu (2005), na Međunarodnom takmičenju Dr. Vojislav Vučković u Beogradu (2005, 2007), prve nagrade i laureate na međunarodnim takmičenjima Petar Konjović u Beogradu (2006), Gradus ad parnasum u Kragujevcu (2005), EPTA u Beogradu (2006, 2008), Davorin Jenko u Beogradu (2007, 2008) i EPTA u Namuru, Belgija (2006).
Takođe je dobitnica nagrada i stipendija iz fonda Emil Hajek za najperspektivnijeg studenta klavirskog odseka (2006), kao i nagrade i stipendije Yamaha za najboljeg studenta klavirskog odseka (2008). Dobitnica je prve nagrade i stipendije na takmičenju polaznika letnjeg kursa (Rajhnau, Austrija, 2007). Na violinističkom takmičenju Jaroslav Kocian u Češkoj je dobila priznanje za najbolju klavirsku pratnju takmičara kao i na takmičenju Bravo u Belgiji (2013). Pohađala je majstorske kurseve renomiranih profesora i pijanista, kao što su Jeno Jando, Vlad Stanculesa, Jean Francois Antonioli, Aleksandar Madžar, Aleksandar Serdar i Boris Kraljević. Nastupala je kao kamerni i solo muzičar u zemlji, kao i u Makedoniji, Sloveniji, BiH, Nemačkoj, Austriji, Češkoj i Italiji. Zaposlena je u Školi za muzičke talente u Ćupriji kao korepetitor.

P R O G R A M:

Gustav Maler: Klavirski kvartet, a-moll

Allegro

Johanes Brams: Klavirski kvintet, op. 34, f-moll

Allegro non troppo Andante un poco adagio Scherzo : Allegro
Poco sostenuto – Allegro non troppo – Presto non troppo

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>