Najnovije vesti
Home / Kultura / Koncert gitarista Zorana Brankovića i Relje Turudića u Muzičkoj školi u Zaječaru
Koncert gitarista Zorana Brankovića i Relje Turudića u Muzičkoj školi u Zaječaru

Koncert gitarista Zorana Brankovića i Relje Turudića u Muzičkoj školi u Zaječaru

Povodom obeležavanja 11. novembra – Dana primirja u Prvom svetskom ratu, u sali Muzičke škole ,,Stevan Mokranjac“ u Zaječaru, u utorak, 7. novembra biće priređen koncert „Solunac“, gitarista Zorana Brankovića i Relje Turudića.

Solunac je izbor od 14 pesama starih više od veka koje su pevali srpski vojnici u Velikom ratu. O vrednosti tih melodija najbolje govori to što i danas traju. One su uticale u dramatičnim trenucima da se održi duh i ljubav prema otadžbini i potvrdile onu narodnu “da nas je pesma održala”.  Zoran Branković i Relja Turudić podarili su im potpuno nov, savremen zvuk. Cilj projekta “Solunac” jeste očuvanje izvorne muzike, tradicije i kulturne baštine, pre svega da mladi nauče, zapamte i zavole pesme koje su pevali njihovi slavni preci.

Duo gitara  Zoran Branković – Relja Turudić, uspešno promoviše album „Solunac“, koji je nedavno doživeo i štampanje drugog tiraža, širom  zemlje  i u inostranstvu. Zapažene koncerte imali su  u Dvorani Kolarčeve zadužbine i Galeriji SANU u Beogradu a ovog leta imali su niz nastupa u prestonici na otvorenom.

Organizatori koncerta u Zaječaru su Muzička škola ,,Stevan Mokranjac“  i zaječarska Gimnazija.

Početak koncerta predviđen je za 19 sati.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>