Najnovije vesti
Home / Ritam grada / KONAČNO: Uređenje zelenih površina u Kotlujevcu -Najavljeno uređenje i naselja Kraljevica, Park šume Kraljevica…
KONAČNO: Uređenje zelenih površina u Kotlujevcu -Najavljeno uređenje i naselja Kraljevica, Park šume Kraljevica…

KONAČNO: Uređenje zelenih površina u Kotlujevcu -Najavljeno uređenje i naselja Kraljevica, Park šume Kraljevica…

Radnici Javnog komunalnog preduzeća Higijena, sektor zelenila, ovih dana rade na uredjenju zelenih površina u Zaječaru.

Prema rečima Dobrile Radosavljević, šefa radne jedinice Zelenilo u Javnom komunalnom preduzeću Higijena, zelene površine u gradu uredjuju se tokom cele godine, počeli su od januara i trajaće do kraja decembra.

„Današnji radovi u naselju Kotlujevac, kod takozvane tri česme, deo su plana, a narednih dana biće orezivano drveće i medjublokovske sadnice u naselju Ključ 3″, objašnjava Dobrila Radosaljević i dodaje:

„Sredjivanje prostra oko Doma kulture planirano je za proleće. Zapravo ove jeseni u tom delu neće se saditi ništa, jer je potrebno neko detaljnije sredjivanje, što zbog izrade novog mosta što zbog zemlje koja tamo treba još da se doveze“.

Dobrila Radosavljević naglašava da je u planu i sredjivanje zelenih površina u naselju Kraljevica, kao i da su prethodnih dana zasadjeni jesenji rasadi u centru grada.

„Prethodnih dana u centru grada zasadili smo jesenji zasad i ruže stablašice. Prolećnu sadnju 20 drvorednih sadnica planiramo u ulici Cara Dušana. Što se tiče Park šume Kraljevica letos smo uredjivali pešačke staze u dužini od 2km, a ono što nam sada predstoji jeste seča šiblja ispod dalekovoda i šiblja koje je ostalo na kraćim i užim stazama“, kaže Radosavljević.

 

__________________________
Projekat „Ritam grada“ sufinansiran je sredstvima iz budžeta lokalne samouprave Grada Zaječara.
Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>