Najnovije vesti
Home / Vesti / KONAČNO PRAVI LETNJI DAN PRED NAMA
KONAČNO PRAVI LETNJI DAN PRED NAMA

KONAČNO PRAVI LETNJI DAN PRED NAMA

U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i toplo, a uz lokalni razvoj oblačnosti mogući su kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom, uglavnom na severu i zapadu. Duvaće slab vetar istočnih pravaca. Jutarnja temperatura biće od 16 do 21, a najvisa dnevna od 28 do 32 stepena.

U Zaječaru danas sunčano i toplo vreme sa najvišom dnevnom temperaturom oko 30 stepeni. U nedelju sunčano i toplo, minimalna temperatura 20, najviša dnevna 31 stepen. 

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, biće pretežno sunčano, toplo i sparno uz retku pojavu popodnevnih pljuskova i grmljavina, uglavnom u planinskim predelima. Najviša dnevna temperatura u većini mesta biće oko 32 stepena. Prosečne vrednosti za prvu dekadu avgusta su od 27 do 30 stepeni.

Prvi vikend u avgustu donosi još jedan talas turista, a najopterećeniji je koridor 10 u smeru ka Bugarskoj i Makedoniji, a slično je u suprotnom pravcu ka Hrvatskoj i Mađarskoj.

Zbog većeg priliva vozila stvaraju se kolone i nešto duža zadržavanja na pojedinim naplatnim rampama i graničnim prelazima, saopštio je AMSS.

Prema poslednjim podacima Uprave granične policije, na Kelebiji na izlazu iz Srbije čekanja su oko 120 minuta, a na ulazu oko 60 minuta, dok se na Horgošu na izlazu iz zemlje čeka oko 90 minuta.

Na izlazu iz zemlje, na Batrovcima čekanja su oko sat vremena, dok se na ulazu u Srbiju na Šidu čeka oko 90 minuta. Pojačan je saobraćaj i na ostalim frekventnim prelazima.

Zbog očekivano jačeg priliva vozila i početka još jednog talasa pojačanog saobraćaja vozačima preporučujemo korišćenje manje frekventnih graničnih prelaza.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>