Najnovije vesti
Home / Ritam grada / KONAČNO: Posle 30 godina POČELO OZBILJNO UREĐENJE VANJINOG JAZA
KONAČNO: Posle 30 godina POČELO OZBILJNO UREĐENJE VANJINOG JAZA

KONAČNO: Posle 30 godina POČELO OZBILJNO UREĐENJE VANJINOG JAZA

Juče su počeli radovi na uređenju Vanjinog jaza, popularnog kupališta mnogih Zaječaraca.

Prema rečima gradonačelnika Zaječara Boška Ničića, ovo kupalište na Crnom Timoku će uskoro dobiti novi izgled i posle Popove plaže, biće jedno od najlepših mesta za okupljanje i rekreaciju.

„Smatramo svojom obavezom da mesto koje smo uređivali dok smo bili opozicija sada kada smo to u mogućnosti sredimo mnogo bolje. Ja sam izuzetno zahvalan, pre svega preduzeću „Srbijavode“ tj. Vodoprivrednom preduzeću iz Negotina koje se uključilo u ovu akciju, jer bez njihove mehanizacije mi ne bi mogli da započnemo ove poslove u situaciji u kojoj se grad nalazi. Većinu sredstava je obezbedila Republika, odnosno JP „Srbijavode“ s tim što ćemo mi kroz letnje održavanje srediti neke zelene površine koje su sada zapuštene. Ovo rastinje, koje imate prilike da vidite u okolini, šiblje, biće posečeno, plaža će biti pošljunčana, napraviće se jedan mali jaz i produbiti ceo Vanjin jaz. Potpuno će se srediti svi oni prateći elementi koji su neophodni da sve ovo ne bude samo kupalište, nego da bude i izletište. Imaće i stolova i klupa, sagradiće se i jedan roštilj gde će ljudi moći da na bezbedan način pale vatru i sebi organizuju izlete“, istakao je Ničić i dodao:

„Mislim da će ovo biti, posle Popove plaže, lepo mesto za izlazak i okupljanje, da ljudu ne moraju da troše novac, odlaze mnogo van grada. S druge strane urediće se i samo korito. Odavde će se krenuti sve do plavog mosta već iduće godine da se kompletno sredi korito Crnog Timoka, radiće se i uzvodno od Vanjinog jaza da se sredi grmlje, šiblje i sve ono što u mesecima kada su velike kiše i nadođu vode, zapravo zaustavlja tok reke. Tako da ćemo ubrzati tok Crnog Timoka i imaćemo tako još manje problema kod protoka tog Crnog Timoka čak i kroz grad i do ušća Belog i Crnog Timoka“.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>