Najnovije vesti
Home / Vesti / Kompanija DM jednočasovni promet donirala zaječarskom Oblutku
Kompanija DM jednočasovni promet donirala zaječarskom Oblutku

Kompanija DM jednočasovni promet donirala zaječarskom Oblutku

Juče je u novootvorenom, najvećem šoping molu u Timočkoj krajini, svečano otvorena i DM drogerija. Osim toga što je najveći drogerijski lanac u Evropi, DM ima i društveno odgovorno poslovanje koje sprovodi kroz razne humanitarne aktivnosti.

Tako je na dan otvaranja, organizovana humanitarna akcija pod nazivom „Donatorski sat za Oblutak“. Na glavnoj kasi je u periodu od 18 do 19 sati asistirala direktorka te ustanove, Ana Petković, i sav promet prikupljen na toj kasi doniran je upravo Ustanovi za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju „Oblutak“. Akciju je podržao veliki broj građana i tom prilikom je prikupljeno 150.000,00 dinara.

Direktorka nije krila veliko zadovoljstvo i istakla je da će prikupljeni novac omogućiti odlazak dece iz Oblutka na lepo putovanje, na celodnevni izlet.

„Odlučili smo se da sredstva budu namenjena u tu svrhu i da izlet realizujemo već u junu. Iz dosadašnjeg iskustva znamo da je to nešto čemu se deca najviše raduju, ta neopisiva radost putovanja i druženja. Već sam odlazak i povratak našoj deci iz Oblutka omogućava doživljaj putovanja, stiču predstavu prostranstva, vremenske udaljenosti i upoznaju nove predele. Ovakvi organizovanim aktivnostima oni će se osvežiti, opustiti, osećati se vedrijim, a vremenom i sigurnijim. Samim tim, smanjiće se njihovo besciljno skakanje, trčanje, razne stereotipije, umanjiti anksioznost, autoagresija i agresija. Cilj putovanja je socijalizacija i integracija naših korisnika, njihovo prilagođavanje na novu sredinu, grupni život i rad, poboljšanje zdravlja i pozitivan uticaj na njihovo emocionalno stanje“, rekla je Petković, zahvalivši se svima koji su podržali humanitarnu akciju, a posebno celom timu DM drogerije, na čelu sa regionalnim menadžerom prodaje Vensanom Erbezom.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>